1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan'dan İttifak Açıklaması: Herkes Kendi Yoluna
Erdoğan'dan İttifak Açıklaması: Herkes Kendi Yoluna

Erdoğan'dan İttifak Açıklaması: Herkes Kendi Yoluna

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerde AK Parti-MHP ittifakının olmayacağını açıkladı.

23 Ekim 2018 Salı 13:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasını takiben yaptığı açıklamada kendisinin Türkçü olmadığını ve bunun haram olduğunu ifade ederken, MHP ile yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağını duyurdu.

Son olarak Danıştay'ın "ant" kararı üzerinden gerilen gündemde Bahçeli Bekir Bozdağ'ı ve ant kararına tepki veren kurum ve şahısları hedef alan açıklamalarda bulunmuş, bugün de yerel seçimlerde "kendi yollarına" bakacaklarını belirtmişti.

Bahçeli'nin ittifak açıklamasına ilişkin konuşan Erdoğan, "Yerel seçimlerde madem ki 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz." ifadesini kullandı.

- Türküm ama Türkçü değilim

Erdoğan konuya ilişkin olarak, "Ben Türk'üm ama Türkçü değilim. O başka bir şey, o başka bir şey. Irkçılık bizim dinimizde yasaklanmıştır. Her etnik unsur kendi etnik unsuruyla iftihar edebilir. Sizin Türkçülük yapma hakkınız var ama benim Kürt vatandaşımızın Kürtçülük yapmak hakkı doğar. Asla bunu ırkçılık yapma boyutuna taşımayalım." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin tehditvari açıklamalarına ilişkin olarak da Erdoğan, "Anayasa Komisyonu Başkanımızın kökeni ve meşrebi üzerinden eleştirilmesinin kime ne faydası vardır? Ben ayrımcı değilim diyeceksin, Anayasa Komisyonu Başkanımız benim milletvekilim, bakanlık yapmış arkadaşımıza, bakanımıza hem hakaret, hem tehdit savuracaksın. Onun arkasında bizler varız. Bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti gerçekten bir genel başkana yakıştıramadım. Bu çok üzücüydü. Buna yol arkadaşımı feda edemem. Benim bu yol arkadaşımızın ırkçılıkla alakası yok. Kökeni Kürt olabilir ama kendisi bu millete hizmet etmenin şuurunda. Niye hedef saptırıyor, damgalama yapıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları özetle şöyle:

“Kalkıp da uyuşturucu baronlarıyla torbacılık yapanları bir araya getirmek ayrı ayrı değerlendirmek bunu anlamak mümkün değil. Biz baronlarla da torbacılarla da içenlerle de mücadele ediyoruz. Hiçbir dönemde uyuşturucuyla mücadelede bizim iktidarımız döneminde olduğu kadar yoğun bir mücadele verilmemiştir. Şu anda 50 binin üzerinde uyuşturucu mahkumu var. Allah aşkına bunlara kader mahkumu diyebilir miyiz? Efendim neymiş aldatılmış. Ne demek aldatılmış. Bu çocuk mu? Bunlara mı kader mahkumu diyeceğiz. Katillere mi kader mahkumu diyeceğiz.

İnsanları kafataslarına göre sınıflandıran çalışmaları destekleyen bu kişi aynı zamanda Türkçe ezan zulmünün de mimarıdır. Bize göre milletimizin en büyük ve en etkili andı İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşımız dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız. Türküm... Türküm ben. Ama şunu söyleyeyim ben Türkçü değilim. O başka bir şey bu başka bir şey. Irkçılık bizim dinimizde yasaklanmıştır, yok. Her etnik unsur, kendi etnik unsuruyla iftihar edebilir. Ama cılık cılık etmez, mesele bu. Sizin Türkçülük yapma hakkınız var o zaman benim Kürt vatandaşımızın Kürtçülük yapma hakkı doğar.

Milletimizin emaneti olan Cumhur İttifakı'nı gündelik siyasi tartışmaların üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP kendisi için çok farklı bir tercih yaptı, saygı duyarız. Söyleyeceğimiz tek şey yerel seçimlerde madem biz yolumuza diyorlar biz de herkes kendi yoluna deriz."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum