1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: Tahammül Etmek Mümkün Değil
Erdoğan: Tahammül Etmek Mümkün Değil

Erdoğan: Tahammül Etmek Mümkün Değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'e müdahaleye desteğini yineleyip İran'ı eleştirdi, "İran bölgeyi adeta domine etmeye çalışmaktadır. Buna müsaade edilebilir mi? Bu durum bizi ve Körfez ülkelerini rahatsız ediyor" dedi.

26 Mart 2015 Perşembe 21:55A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Vattara ile basın toplantısında Yemen operasyonuyla ilgili soruları yanıtladı. İran destekli Husilerin ülkedeki ilerleyişi için "Yemen'deki gelişmeler tahammül sınırlarını zorlamaya başladı" diyen Erdoğan, "İran bölgeyi adeta domine etmeye çalışmaktadır. Bu durum bizi, Körfez ülkelerini rahatsız etmeye başlamıştır. Buna gerçekten tahammül etmek mümkün değil." dedi.

Cumhurbaşkanı, Nisan'ın ilk haftası ziyaret etmeyi planladığı İran'n Suriye ve Irak'taki çatışmalara da katılmasına da tepki gösterip, şunları söyledi:

"Yemen'de Husilerin yaptıkları sadece mezhepsel bir çatışmadır. Bu adeta Şia- Sünni çatışmaya dönüştü. Biz böyle bir şeye asla olumlu bakmayız. Yemen kendi içinde bir bölünmeye doğru gidiyor. Biz Yemen halkının tamamına kardeşimiz olarak bakıyoruz. Şu an askeri konuda bir şey söylemiyorum. Ancak lojistik olarak her türlü desteğe vermeye hazırız. Bugüne kadar bölgede olan gelişmeler tahammül sınırlarını zorlamaya başladı. İran bölgeyi kendine domine etmenin gayreti içerisinde. Buna müsaade edilebilir mi? İran'ın yaptığı bizi rahatsız etmiştir. İran'ın bunu görmesi lazım. Irak'a bakın. Bir taraftan DEAŞ'la uğraşılıyor diğer bir taraftan İran'ın oraya gönderdiği Devrim Muhafızlarıyla. İran'ın Yemen'den, Suriye'den ve Irak'tan artık oralarda hangi güçleri varsa onları çekmesi lazım. Bu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi lazım."

Al Jazeara

HABERE YORUM KAT