1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: Rusya, Çin ve İran’la Alışverişte Yerli Para Kullanılacak
Erdoğan: Rusya, Çin ve İran’la Alışverişte Yerli Para Kullanılacak

Erdoğan: Rusya, Çin ve İran’la Alışverişte Yerli Para Kullanılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya, Çin ve İran’la ticareti yerli parayla yapmanın adımlarını attıklarını söyledi.

05 Aralık 2016 Pazartesi 01:28A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “tankla tüfekle Türkiye’yi yıkamayanların, ekonomik darbeyle yıkma yoluna girdiklerini” belirterek, “Bu oyunları tutmayacak, bu oyunların karşısında biz de kendi oyunumuzu oynayacağız.” dedi.

AA’da yer alan habere göre, Rusya, Çin ve İran’la yapılacak alışverişlerde yerli paranın kullanılması için görüşmeler yaptıklarını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Başbakan, pazartesi akşamı Rusya’ya gidiyor. Bunları konuşacak. Onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken bizim paramızla alacaklar. Merkez bankalarına talimatı verdik. Bu oyunlar tutmayacak. Bu oyunların karşısında kendi oyunumuzu oynacağız.”

“Biz Karşılıksız Para Basmıyoruz”

“Türkiye’ye sesleniyorum: Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, Doları, Eurosu olanlara diyorum ki; bu paraları altına ve Türk Lirası’na yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Lira’mız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Onun için benim milletim bak şurada üç dört gün içerisinde yastığının altında ne var ne yok Türk Lirası’na çevirmeye başladı. Ne diyorlar? Benim param var ya, benim Türk Lira’m varken niye bunu kullanıyorum ya?”

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum