1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan Rus Jetiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu
Erdoğan Rus Jetiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Erdoğan Rus Jetiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin herhangi bir ülkeye karşı düşmanlığı asla söz konusu değildir. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir" dedi.

24 Kasım 2015 Salı 20:15A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verdiği resepsiyonda yaptığı konuşmada, "(Türkiye hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi) Biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ıstırabını yaşıyoruz. Bu hadise tamamen Türkiye'nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Türkiye'nin komşularıyla başka herhangi bir ülkeye karşı düşmanlığı asla söz konusu değildir. Suriye'de bugüne kadar çok daha vahim olaylar yaşanmamasının sebebi Türkiye'nin soğuk kanlı tutumudur. Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "MİT tırları ihanetini biliyorsunuz değil mi? Hala utanmadan, sıkılmadan bunları gazetelerine başlık yapanlar var. İşte o tırlar bizim Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren tırlardı. Bazıları diyor ki, 'Başbakan Erdoğan, diyordu ki, onların içinde silah yok' yahu varsa ne olacak, yoksa ne olacak? Ne diyoruz biz? 'Oraya insani yardım götürüyoruz.' Kim onlar? Mağdur, mazlum, bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz. Ülkemizin, hükümetimizin ve şahsımın aleyhine bir algı oluşturmak adına bu yardımları sabote edenleri milletimizin asla affetmeyeceğine inanıyorum."

AA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum