1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan-Putin Yarın Görüşecek
Erdoğan-Putin Yarın Görüşecek

Erdoğan-Putin Yarın Görüşecek

Kremlin Sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüşeceğini açıkladı.

28 Haziran 2016 Salı 16:14A+A-

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, mektup diplomasisinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çarşamba günü telefonla arayacağını açıkladı.

Telefon görüşmesinin Rusya'nın girişimiyle ayarlandığını aktaran Peskov, iki ülke ilişkilerinin birkaç günde onarılabileceği ihtimaline inanmadığını söyledi.

Kremlin'den sonra Rus Dışişleri'nden de Erdoğan'ın mektubuyla ilgili açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektubun, "doğru yönde atılan ciddi bir adım" olduğunu söyledi.

Zaharova, Moskova'da düzenlenen haftalık basın toplantısında Türkiye-Rusya ilişkilerine dair açıklamaların gelişmeler yaşandıkça yapılacağını ifade etti.

'Teşekkür telefonu'

Anadolu Ajansı da Rusya Devlet Başkanı Putin'in, yarın saat 12.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür telefonu edeceğini duyurdu.

İki liderin telefon görüşmesi yapacağı bilgisi ilk olarak dün gece Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Lideri Putin'e bir mektup daha yazarak düşürülen Rus uçağıyla ilgili üzüntülerini ifade etmişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İki ülke, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldı" demişti.

Kaynak: Reuters 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum