1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Erdoğan-Putin Balayı’ Sona mı Eriyor?
‘Erdoğan-Putin Balayı’ Sona mı Eriyor?

‘Erdoğan-Putin Balayı’ Sona mı Eriyor?

Dış siyaset ve diplomasinin daimî kırgınlıklar üzerine kurulamayacağı açık olduğu gibi, hele de Türkiye ve Rusya kırgınlık beyanlarını bir diplomatik nazlanıi ve serzenişin ötesine taşımamak zorundadırlar.

03 Mayıs 2015 Pazar 21:47A+A-

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor:

Haricî siyasette ortaya çıkan sonuçlara göre övgüler veya suçlamalar yapılması tuhaflığından kurtulamıyanlar, şimdi ne diyecekler?

‘Suriye’de benim dediğim gibi hareket edilseydi, benim sözlerime kulak verilseydi, asla böyle olmazdı..’  diyenler acaba sorumluluk makamında bulunsalardı ne yapabilirlerdi ve neticeye dair bir takım varsayım ve tahminlerle mi karar alırlardı?

Hele de dışsiyasette hesabda olmayan ve tahmin edilemeyecek yığınla bilinemezler ve güç odakları devreye girebilirken, sadece şu ya da bu ülkeyi tek yanlı bir siyasetle suçlamak ne kadar akıl kârıdır?

Alınız size bir ilginç örnek.. Rusya’nın Türkiye’yi açığa düşüren ermeni hamlesi..

Putin Rusyası 24 Nisan 1915’de başlayan ‘tehcir’ /zorla göçettirme/ sürgün hadiselerinin 100. yıldönümü dolayısiyle, Osmanlı tarafından ’ermeni soykırımı’ndan söz ediyor.

Bu iddiayı hem Putin, hem de Rusya başbakanı Medvedev sarahatle söylediler.. Rusya hükümetinin resmî internet sitesinde yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

“İçinde bulunduğumuz bu günlerde, tarihin en dramatik olaylarından biri olan ’Ermeni Soykırımı’nın kurbanlarını anıyor, Osmanlı İmparatorluğu’nda kitlevî baskılar sonucu hayatını kaybedenlerin yasını tutuyoruz.”

Yazının Devamı >>>