1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUDAN

  4. Erdoğan: Kudüs İçin 3. Adım Gelecek
Erdoğan: Kudüs İçin 3. Adım Gelecek

Erdoğan: Kudüs İçin 3. Adım Gelecek

​​​​​​​Kudüs için Güvenlik Konseyi’nde atılan adımı bir, BM'deki oylamayı da ikinci adım olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu işin peşinin bırakılması mümkün değil. İkinci adım başarıyla atıldı. Şimdi bunu üçüncü adımlar gelecek” dedi.

25 Aralık 2017 Pazartesi 06:06A+A-

Sudan’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs için Güvenlik Konseyi’nde atılan adımı bir, BM Genel Kurulu’ndaki oylamayı da ikinci adım olarak niteledi. Erdoğan, "Şimdi tabii bunu üçüncü adım, belki dördüncü adımlar da takip edecek. " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere, Sudan’a gitti. Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir tarafından resmi törenle karşılanan Erdoğan hareket öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. BM Genel Kurulu'nda alınan Kudüs kararı sonrasında Türkiye’nin atacağı adımların sorulması üzerine Erdoğan, bu konuda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere, Filistin ile görüşmelerin gerçekleştirildiğini ve neler yapılabileceği konusunda çalışıldığını bildirdi. Erdoğan, bu işin peşinin bırakılmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Bu, BM Güvenlik Konseyi'nde atılan adımdan sonraki ikinci adımdı ve bu ikinci adım başarıyla aşıldı. Şimdi tabii bunu üçüncü adım, belki dördüncü adımlar da takip edecek” diye konuştu.

Bunların da duygusallığa kapılmadan, gayet akıllı şekilde uluslararası diplomasi içinde yapılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Bütün uluslararası güçleri, Avrupa Birliği gibi, Arap Ligi gibi bunun yanında İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanlığının bize verdiği yükle, bunun yanında Bağlantısızlar gibi bütün dünyadaki tüm uluslararası kuruluşları da yanımıza almak suretiyle, BM Genel Kurulu içerisinde çok farklı bir güç, farklı bir dinamizmi ortaya çıkarmak ve adımı atmak durumundayız. Bunun çalışmasını da Dışişleri Bakanlığımız yürütüyor” dedi.

 “Önümüzdeki süreçte Trump ile telefonda görüşeceğinizi açıklamıştınız. Bir temas olacak mı?” şeklindeki soru üzerine Erdoğan, Amerika’ya çağrının aslında yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu görüşlere yer verdi: “Sayın Trump ile görüşme olmaması için hiçbir sebep yok. Temenni ederim ki Sayın Trump da tabii bizi arasın. Çünkü, bu konuda aranması gereken ülkelerin başında Türkiye geliyor. Kendisini öyle veya böyle yine de tabii ki arayabiliriz ama şu anda verilmiş kararım yok.”

Tekbirlerle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Meclisi’ne de seslendi. Meclis’e girişinde tekbirlerle karşılanan Erdoğan konuşmasının önemli bir bölümünü Kudüs konusuna ayırarak ABD Başkanı Trump’a sert tepki gösterdi. Erdoğan şunları kaydetti: “Down sendromlu 28-29 yaşındaki Muhammed’i, İsrail’in askerleri ne yapıyor? Tartaklıyor. Bu down sendromlu bir genç. Ya utanmaz mısınız siz, sıkılmaz mısınız? Bunu nasıl yaparsınız? 15 yaşındaki bir gencin gözlerini bağlamak suretiyle silah dipçikleriyle onu tartaklayıp döverek 20 tane asker, polis, hep birlikte böyle bir genci sürüklüyorlar. Sayın Trump, sen bunları görmedin mi ya? Ben Tayyip Erdoğan olarak gördüm. Senin imkanların daha fazla. Sen rahatlıkla bunları görmüşsündür. Sabır... Yolumuza da aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT