1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: İsrail Bir Terör Devletidir
Erdoğan: İsrail Bir Terör Devletidir

Erdoğan: İsrail Bir Terör Devletidir

Başbakan Erdoğan, CNN’de katıldığı bir programda, “İsrail terör devletidir. Şu an yaptıklarıyla bir terör dalgası yaratıyorlar.” dedi

24 Temmuz 2014 Perşembe 17:42A+A-

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyaca ünlü Amerikan haber kanalı CNN'de Connect the World isimli programa konuk oldu. Erdoğan, CNN'in uluslararası muhabirlerinden Becky Anderson'ın sorularını yanıtladı.

İSRAİL'İN İDDİASINA ERDOĞAN'DAN SERT YANIT

Başbakan Erdoğan'a, "İsrail Türkiye ve Katar'ın Hamas'ın terör faaliyetlerine destek verdiği konusunda suçlamalarda bulunuyor. Buna ne diyorsunuz?" sorusu soruldu.

"İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR"

"Bakın. İsrail'in bu iddiasına şöyle cevap vereyim. Birincisi İsrail'i kim finanse ediyor? İkincisi İsrail bir terör devletidir. Şu an yaptıklarıyla bir terör dalgası yaratıyorlar. Katar mazlumların yanında duruyor ve insani yardım yapıyor. Katar'ın Türkiye ile işbirliği her zaman bu yönde olmuştu. Yapılan budur. Katar ve Türkiye'ye başka bir rol biçmek bize bu rolü biçenlerin amacının ne kadar kötü olduğunu gösterir. Biz bir NATO ülkesiyiz ve NATO'daki müttefiklerimizle birlikte hareket ediyoruz. Bizim uluslararası bir kimliğimiz karakterimiz var. Hiçbir zaman terörün içinde olmadık. Her zaman terörle mücadele ettik."

Sabah

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT