1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: Gündemimizde Af Diye Bir Şey Yok
Erdoğan: Gündemimizde Af Diye Bir Şey Yok

Erdoğan: Gündemimizde Af Diye Bir Şey Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim gündemimizde af diye bir şey yok. Biz kalkıp da bu işi oya tahvil etmek için bir af çıkartmayız. Bunun istismarına da fırsat vermeyiz.” dedi.

10 Haziran 2018 Pazar 11:53A+A-

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “gündemlerinde af olmadığını” açıkladı.

Af talebini, Cumhur İttifakı’nın parçası olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme getirmişti.

“Onları Affetme Yetkisi Bizde Değil”

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Erdoğan, İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde seçim otobüsünden yaptığı konuşmasında kalabalıktan bir kişinin af lehine tezahürat yapması üzerine bu konuda bir açıklama yaptı:

“Bak canım kardeşim, bak cevap vermiyordum bu işlere, şimdi vereceğim. Kusura bakmayın. Bakınız, şunu bilin, bizim gündemimizde af diye bir şey yok.

Yani bu konularda kimse bize farklı bir yaklaşım göstermesin. Yani insan eğer yargı haklarında bir hüküm vermiş de içeriye girmişse onları affetme yetkisi bizim değil. Bu bir.

İki, şu anda Parlamento’nun böyle bir işlevi yok, bu da ortada. Biz kalkıp da bu işi oya tahvil etmek için bir af çıkartmayız. Bunun istismarına da fırsat vermeyiz.”

“Bunlar Seçimden Sonra Konuşulacak Şeyler”

Erdoğan, bu konunun ancak seçim sonrası değerlendirilebileceğini de sözlerine ekledi:

“Böyle bir şeye hakikaten olması gerekenler varsa bunlar seçim sonrası konuşulacak şeylerdir. Seçimden sonra olabilecek bir şey varsa bunlar yapılır ama şu anda seçime kalmış 14 gün, 13 gün kalkıp bunu istismar etmek. Böyle şey olmaz. Değil mi?

Şu anda benim halkımın içinde idam isteyenler var. Ben ne dedim? Bu FETÖ’cülere, bu insanları haksız yere katledenlere, eğer bana Meclis’ten geçer de önüme gelirse ben bunu onaylarım dedim. Fakat bunların hepsi şu anda geride. Biz şu anda önce seçimlere bakıyoruz. Seçimleri bir hayırlısıyla inşallah halledelim.”

Af Konusunu Bahçeli Gündeme Getirmişti

MHP lideri Devlet Bahçeli, 12 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz isimlerini de anarak cezaevlerindeki “kader kurbanlarına” af getirilmesini önermişti.

Bahçeli, “çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere kader kurbanlarına af getirilmesinin düşünülmesi gerektiğini” belirtmişti.

Bahçeli ayrıca, hakkında af talep ettiği Alaattin Çakıcı’yı da hapishanede ziyaret etmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum