1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: El Bab'tan Sonra Münbiç'e de Girilecek
Erdoğan: El Bab'tan Sonra Münbiç'e de Girilecek

Erdoğan: El Bab'tan Sonra Münbiç'e de Girilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda El Bab'dan sonra YPG'nin kontrolündeki Münbiç'e de girileceğini söyledi.

18 Ekim 2016 Salı 21:00A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde 2016-2017 akademik yıl açılış töreninde konuştu. Musul Operasyonu'yla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan "Biz bugün, Musul için hem sahada hem masada olacağız derken, bunu boşuna söylemiyoruz. Bunu dostlar alışverişte görsün diye söylemiyoruz. Yeni nesil şunu çok iyi bilmeli Misak-ı Milli nedir? Eğer bunu bilirsek Suriye ve Irak'taki sorumluluğumuzu daha iyi anlarız. Eğer bugün Musul'da sorumluluğumuz var bunun için hem operasyonda hem masada olacağız diyorsak bunun bir sebebi var. Benim Musul'da tarihi sorumluluğum var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Eğitimde çok büyük reformlar geliştirdik. Öğrenci daha ilkokula gitmeden üniversitede yaşayacağı sıkıntıların hesabını yapıyordu. Bu çarpık sistemi ortadan kaldırmak için çözüme öncelikle oradan başladık. Bugün 81 ilimizde üniversite var. Üniversitesi olmayan il bırakmadık.

MUSUL İÇİN MİSAK-I MİLLİ VURGUSU

Üniversitelerimizi devlete ve millete yük olan değil topluma değer katan kurumlar haline getirmedikçe hedeflerimize ulaşamayız. Bir husus daha var ki en önemlisi o! Tarihini bilen ve Türkçeyi hakkıyla kullanan nesiller yetiştirmeliyiz. Suriye ve Irak'ta yaşananlar ortada. Yeni nesil şunu çok iyi bilmeli Misak-ı Milli nedir? Eğer bunu bilirsek Suriye ve Irak'taki sorumluluğumuzu daha iyi anlarız. Eğer bugün Musul'da sorumluluğumuz var bunun için hem operasyonda hem masada olacağız diyorsak bunun bir sebebi var. Benim Musul'da tarihi sorumluluğum var. Biz orada olacağız. Hem arazide olacağız hem masada olacağız.

"ORADA PYD OLMAYACAK"

Münbiç'te ABD'ye söyledik. Orada PYD ve YPG olmayacak dedik. Sizler bilmezsiniz dedik. Buranın tarihini de her şeyini de biz biliriz dedik. Eğer Rakka'da operasyon yapalım diyorsanız gerekirse oradan da bu DEAŞ temizlenip gider. Şimdi görüşmeler devam ediyor.

"EL-BAB'A İNİYORUZ"

Şimdi malum örgüt DEAŞ, Dabık ile ilgili çok değişik şeyler söylüyor. Malum Dabık'ta bizim için önem arz ediyor. Dabık'a girdik, DEAŞ'ı oradan temizledik. Şimdi de El - Bab'a doğru ilerliyoruz. Münbiç'te ABD'ye söyledik. Orada PYD ve YPG olmayacak dedik. Dün ABD'li dostlar dedi ki bize yardımcı olun. Biz başından beri söylüyoruz. Çünkü burayı biz iyi biliriz. Sizler bilmezsiniz dedik. Buranın tarihini de her şeyini de biz biliriz dedik. Eğer Rakka'da operasyon yapalım diyorsanız gerekirse oradan da bu DEAŞ temizlenip gider. Şimdi görüşmeler devam ediyor. Irak'ta biz şu anda yürütülmekte olan bu mezhep çatışmalarına kesinlikle taraf olmak istemiyoruz ama oradaki Sünni Arap kardeşlerimizi, Türkmen kardeşlerimizi de birilerine yedirtmek istemiyoruz.

"ÖNCE EL-BAB ARDINDAN MÜNBİÇ"

İşte Suriye sınırında bir terör koridoru oluşturmak istediler. Buna asla müsade etmeyiz. Ülkemizin güneyini terörle karşı karşıya bırakmayız. Bunu dostta düşman da böyle bilecek. Velhasıl bunu El-Bab'ta da göstereceğiz. Ardından Münbiç.. PYD unsurları da oradan temizlenecek. Hedef Suriye'nin kuzeyin terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturmaktır.

"HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK"

Irak topraklarının bir kısmını işgal etmiş DEAŞ'a gösterilmeyen tavır Türkiye'ye gösteriliyor. Onlara kabadayılık yapamıyorsun bize yapıyorsun. Geçmişte birçok kez görülen mezhep çatışmasının önüne geçmek istiyoruz. Musul halkı eyalet sistemini kabul etti ama o güçler buna müsade etmedi. Biz bu felaketi önlemek için Musul Operasyonunda olmak zorundayız. Musul merkezli mezhep çatışmasına müsaade etmeyeceğiz. Her iki ülkeden ülkeden 3 milyon mülteci var. Onlara biz bakıyoruz. Şimdi de Musul merkezli yeni bir yük istemiyoruz. Bölgede kan dökülmesini istemiyoruz. Bu çerçevede gereken hazırlıklarımızı yaptık.

2023 MESAJI

Biliyorsunuz savunma sanayimizi dışa bağımlılıktan kurtarmak için 10 yıldır çalışıyoruz. Bu tür çalışmalar uzun zaman ve kaynak gerektiriyor. Ancak şimdi biz silahlı insansız hava aracımızı üretiyoruz. 2023 hedefleri çok önemli! 2023 kırılma noktası olacaktır. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ancak ülkemiz için hesap yapanlar da boş durmuyor. Bu kredi derecelendirme kuruluşlarının bize neden saldırdığına yönelik sorulara dedim ki; bunlar sipariş üzere kredi notu verirler. Bugüne kadar bunlar çok not verdi ama biz yolumuza devam ettik. Türkiye düşüşe layık olduğu için değil! Sen böyle dersen ben de bu notu düşürürüm demek istiyorlar.

15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASI

Her kim PKK'yı kürt kardeşlerimizin haklarını koruduğunu düşünüyorsa onun izanından şüphe ederim. FETÖ'yü savunanların sadece izanından değil niyetinden de şüphe ederim. 15 Temmuz gecesini başarısızlığa benim milletim uğrattı. Bakın sadece özel harekatta 56 şehidimiz var. Türkiye 241 şehit verdik. 2194 gazimiz var. Bu millet şanlı bir millet. Bu darbe derdest edildi ve dünyaya örnek oldu. Bu millet elhamdülillah bunu gerçekleştirdi. Biliyoruz bunlar boş durmayacaklar. Ama biz bu oyunu deşifre ettik. Artık ağaçlarla değil ormanlarla ilgileniyoruz. Beni öldürmeye gelenler günlerce ormanlarda saklandılar.

REKTÖR ATAMALARI DEĞİŞİYOR

Yaşadığımız tecrübeler bize gerek YÖK'ü gerek üniversiteleri yeniden yapılandırmamız gerektiğini gösteriyor. Görünüşte demokratik olan rektörlük seçimleri üniversitelerde sorunlar yaşanmasına neden olmuştur. Rektör atamalarındaki mevcut usulden vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kontenjanların gözden geçirilmesinden taban puana kadar pekçok çalışma yapılıyor. Bunun için YÖK'ten bağımsız ve şeffaf bir kalite kurumu oluşturulmasını bekliyorum. YÖK'ün yürüttüğü teşvik projelerin sürdürülmesi çok önemlidir. Akademik insan kaynağımızı zenginleştirmemiz gerekiyor. Halen öğretim elemanı yetiştirme programları devam ediyor. Üniversitelerimizin uluslarararası işbirlikleri kurmaları gerekmektedir. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT