1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: Ant Irkçı, Ayrımcı Sloganlar Dizisidir!
Erdoğan: Ant Irkçı, Ayrımcı Sloganlar Dizisidir!

Erdoğan: Ant Irkçı, Ayrımcı Sloganlar Dizisidir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2013 yılında Mecliste yaptığı konuşmada Andımız dayatmasının diktatörlüklere özgü ırkçı, zalim bir uygulama olduğunu vurgulamıştı.

19 Ekim 2018 Cuma 15:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

O zamanlar Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan 2013 yılındaki AK Parti grup toplantısında "Andımız uygulaması 1933'te başladı. Metin yazarı tartışmalı bir isim olan doktor Reşit Galip'ti. Galip Türkçe ezan zulmünün de yazarlarındandı. Her sabah Türküm demekle Türk olunmaz." demişti.

Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili beyanları şöyleydi:

“Andımız olarak bilinen metnin yazarı son derece tartışmalı isim olan Reşit Galip'ti. Reşit Galip Türkçe ezan zulmünün mimarlarındandır. Ayrı Reşit Galip insanları kafa taslarına göre sınıflandıran sözüm ona bir bilim insanıydı. Ant uygulamasının cumhuriyetimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur. CHP ve MHP bu uygulamanın tarihini bilmedikleri için kestirmeden bir istismar kampanyası başlatıp milleti yanıltma yoluna gidiyorlar.

30'larda Hitler ve Stalin gibi toplumu formatlamak için bu tür uygulamalar yapılıyordu. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde çocuklar içtimaya dizildiği, ırkçı sloganlar okunan metinler göremezsiniz. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır, Türküm demekle Türk olunmaz. Doğruyum demekle çalışkan olunmaz. İnsan ailesinden öğretmenlerinden çevresinden aldığı eğitimle bir takım değerlere sahip olur. Çalışkanlığı bir kenara bırakıp borca, işsizliğe mahkum ettiler. Andımız lafın ötesine geçseydi en başta CHP ve MHP Türkiye'ye bu kadar ağır bedeller ödetmezdi. Kim çalışıyor biz kim doğru biz doğru. Geri kalmış ülke manzarasını değiştirdik. Gitsinler okusunlar anlattıklarımın daha detayını görecekler. Uygulamanın cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle ilişkisi olmadığını görecekler, istismar siyasetini görecekler. Bizim gibisi var mı? Yok."

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum