1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ensarioğlu: PKK, Polisi Katledip Cesedini Yaktı!
Ensarioğlu: PKK, Polisi Katledip Cesedini Yaktı!

Ensarioğlu: PKK, Polisi Katledip Cesedini Yaktı!

AK Parti'li Galip Ensarioğlu Şırnak'ta öldürülen PKK'lının yerde sürüklenmesine tepki gösterdi.

07 Ekim 2015 Çarşamba 13:43A+A-

AK Parti'li Galip Ensarioğlu Şırnak'ta etkisiz hâle getirilen PKK mensubunun cesedinin sürüklenmesine ilişkin "Kabul edilebilir ve affedilebilir bir şey değil." deyip PKK'lıların geçen hafta Silvan'da roketatarlarla öldürdükleri polisi daha sonra benzin döküp yaktıklarını açıkladı.

“Şırnak'taki Görüntü Kabul Edilemez”

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını yürüten AK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, gazetecilerin gündem ile ilgili sorularını yanıtladı. Şırnak'ta polise roket atarken öldürüldüğü iddia edilen ve daha sonra cesedi polis aracına bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik ile ilgili yayınlanan görüntü ile ilgili soru üzerine Ensarioğlu: " Ölen şahıs kim olursa olsun, ölünün bedeni üzerinde asla bu yapılamaz ve kabul edilemez.'' dedi.

“Görüntüler Polis Aracının İçinden Çekilmiş”

Ensarioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben görüntüleri izledim, görüntüler polis aracının içinden çekilmiş ve çeken yaymış. Yani bunu yapan çekmiş ve çektikten sonrada yaymış, bu algı operasyonudur. Sayın Başbakan en sert şekilde eleştirdi ve soruşturma başlatıldı. Gereken neyse yapılır. Yani bu yanlışı yapanın gerek kasıtlı gerek kasıtsız hangi amaçla yapılırsa yapılsın gereği yapılır. Soruşturma başlatıldı. Ancak, yani burada sadece tuzaklanmış olabileceğine dair ölen kişinin, PKK'lının birkaç metre sürüklenmesi ve o tuzağın ortaya çıkarılması bahanesiyle aracın arkasına bağlanıp, çekilip görüntülerinin yayınlanması hiçbir şekilde kabul edilebilir değil, manidardır ve gerekenin de yapılması gerekir.".

"Roketatarla Öldürdükleri Polisi Benzin Dökerek Yaktılar"

Galip Ensarioğlu, Şırnak'taki görüntünün seçimlere 25 gün kala AK Parti'yi hedefe koyup bunun siyasetinin yapılmasını da asla kabul etmeyeceklerini ifade ederek: "Onu derseniz geçen hafta Silvan'da kepçenin içerisinde Diyarbakır Çermikli polisi roketatarla öldürenler daha sonra benzin döküp defalarca yaktılar ve Çermikli hemşerimiz bir avuç küle dönüştü.”.

“Bu Görüntüler Elimizde, Yayınlamayız”

''Ölmüştü, roketle ölmüştü, çekim yapılıyordu bu çekimler elimizde, bunu yayınlayamayız. Defalarca benzin götürülüp üzerine dökülüyor ve tekrar tekrar yakılıyor. Yani kalkıp kim kime insanlık dersi verecek? Her türlüsünü reddediyor ve lanetliyoruz. Gerek Varto'da öldürülen PKK'lının çıplak bedeninin teşhir edilmesi, gerekse Şırnak'ta öldürülen şahsın iple çekilmesi kabul edilebilir değil, hepsi hakkında soruşturma başlatıldı, bunların takipçisiyiz. Hiçbir şekilde müsamaha edilemez. Çünkü, bundan en büyük zararı da bugün iktidarda olan parti AK Parti görecektir. Buna müsâde etmeyiz." diye konuştu.

"Vatandaşın Başına Bir Şey Gelirse Sorumlusu Kararı Verenler Olacaktır"

YSK'nın sandık birleştirilmesi kararını da değerlendiren Ensarioğlu, sandıklar ile ilgili teklifin kaymakamlıklar tarafından yapıldığını ve kabul ile ret kararlarının yine ilçe seçim kurulundaki hâkimler tarafından verildiğini hatırlattı. YSK'nın birleştirilme kararlarını kabul etmediğini söyleyen Ensarioğlu: "Burası hukuk devletidir, bunlara saygı duyarız, yeter ki, yargıçlar kararlarını verirken, hissî ve siyasî davranmasınlar. Eğer siyasî davranmışlarsa kötü. Çünkü, yarın sıkıntılı bölgelerde eğer oylarını kullanırken vatandaşın başına bir şey gelirse bunun sorumlusu o kararı verenler olacak. Vatandaş gelip özgürce oyunu kullanacak, iradesi sandığa yansıyacak ama sandık başında ne olur orasını bilemeyiz." dedi.

"Bu İnsanlar Anlamsız Bir Kavganın Kurbanıdır"

Ensarioğlu, seçim öncesi çatışmalı ortamın bitmesi için bir ateşkes veya eylemsizlik ihtimalinin olup olmadığı ve çözüm süreci konusundaki soru üzerine şunları söyledi:

"AK Parti, hem sivil, demokratik çoğulcu ve eşitlikçi bir anayasa vaadinde bulundu bu seçimde, hem de çözüm sürecinin AK Parti var olduğu sürece var olacağını iddia etti. Bu bizim çözüm süreci konusundaki kararlılığımızdır. Başkaları gibi, 'bitti, bitiyor, bitirdik' demedik. Eylemsizliği de bozan bellidir. Savaşı, ölümü, kavgayı başlatan bellidir. Burada yeni başlayan bir eylemsizliğin başlaması, bu sürdürülebilir bir durum değil.”.

“Bu İnsanlar Boş Yere Ölüyor”

“Çünkü, bu insanlar anlamsız bir kavganın kurbanıdır. Boş yere bin küsur insan boş yere öldü ve boş yere ölüyor şu anda. Hiçbir amacı yok, bu ölümleri hiç kimse bu halka anlatamaz. Bu Kürt'ün ve Türk'ün kavgası değil. Bu Türkiye'de yaşayan hiç kimsenin kavgası ve savaşı değil. Bu insanlar boş yere ölüyor, bunun sürdürülebilmesi mümkün değil, mutlaka seçimden sonra makul bir çözüm bulunacaktır. Ama eylemsizlik kararı verip de eyleme hazırlanma şeklinde de hoş görülemez.”.

“Birileri Savaşa Hazırlanıyormuş”

“Yani 2 yıldır çözüm süreci varken bizler barışı inşa etmeye çalışırken, birileri savaşa hazırlanıyormuş. Bombaları yollarının altına 1 yıl önce 2 yıl önce döşeyerek ağır silahları şehirlere doldurarak, örgütlenerek savaşın hazırlığını yapmışlar. Ağzından barış düşmeyenler meğer savaşın hazırlığını yapmış. Demokrasi, demokrasi diyenler yüzde 97 oy aldıkları Lice'de yüzde 3'e tahammül edememişler. Bize oy veren o yüzde 3'e de köy köy gezip ceza kesmişler. Bize selâm verenlere ceza kesmişler. Yüzde 82 oy aldıkları Cizre'yi yaşanmaz hâle getirmişler. Yani kusura bakmasın kimse 1 Kasım'da da bunun cevabı verilir.".

"Türkiye, Rojava'nın Kurtulmasına Vesile Olmuştur"

AK Partili Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın PYD'yi “törer örgütü” olarak gördüğünü açıklaması ile ilgili değerlendirme yaparken: "Türkiye, Rojava'da IŞİD ile savaşan bin 600 PYD'linin tedavisini yapmıştır. 3 bin 200 kamyon gıda yardımı yapmıştır Rojava'ya savaş sürerken ve daha sonra Peşmerge ve ÖSO'nun ağır silahlarla Rojava'ya geçişini sağlamıştır ve Rojava’yı özgürleştirmiştir. Türkiye Rojava'nın kurtulmasına vesile olmuştur. Ama yaratılan algı tam tersi. Şimdi bile Dicle Üniversitesi’nde yatan yaralı Rojavalılar var, bütün hastanelerde var.”

“Suriye Suriyelilerin Savaşı Olmaktan Çıktı”

“Türkiye'nin yaptığı budur. Ama, eğer siz bugün burada devam eden savaşın parçası hâline getirirseniz ve oradan savaşı buraya taşıyarak çözümü barışı inşa etmek yerine bu işe vesile kılarsanız tabî ki değerlendirmeler farklı olur. Ama Suriye'de bugün bütün dünyanın emperyalist güçleri ve bu güç blokunun üyeleri savaşıyor. Suriye'de artık Suriye halkının savaşı olmaktan çıkmış bu savaş artık.".

Kaynak: internethaber.com

HABERE YORUM KAT