1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Enkaz Altındaki Vicdan
Enkaz Altındaki Vicdan

Enkaz Altındaki Vicdan

Bu nasıl bir vicdandır ki mazlumlara çifte standart uygular; kendini bazı feryatlara açar da, bazılarına kapatır?

24 Temmuz 2014 Perşembe 15:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

İki gün önce ajanslara enkaz altında “Ya Rabbi” diye feryat eden küçük bir kız çocuğunun görüntüleri düştü. Sayısız sitede yayınlanan bu görüntüler “Gazze’den küçük bir yavrunun feryadı” olarak yayınlandı ve izleyen herkesi sarstı. Bu görüntüleri Haksöz-Haber olarak biz de Filistinli kızın feryadı diye verdik. (İLGİLİ VİDEO-HABER BURADA

Oysa anlaşıldı ki, görüntüler Gazze’den değil, Suriye’den idi.

Bizim açımızdan değişen hiçbir şey yok! Gazzeli, Suriyeli, Iraklı, Afgan, Yemenli… tümü kardeşimiz, tümü insan! Hepsinin acısı acımız, direnişleri direnişimiz.

Ama burada ilginç bir durum var. Gazze’den geldiği düşünülen görüntüleri büyük bir insani duyarlılıkla yansıtan internet sitelerinin kimisi Suriye konusunda 3 maymun rolünü oynuyor. Suriye’den yansıyan acılara kapatmışlar gözlerini, vicdanlarını. Bu çelişki görmezden gelinemez.

Daha ilginci de şu ki, bazıları düpedüz ikiyüzlü. Zalimane bir ruh haliyle Gazze için feryat edip, Suriyelilerin feryadını bastırmaya çalışıyor adeta!

Suriye devriminin başlarında bir eylem duyurusunda Suriye’den zannedilerek yayınladığımız ve yerde cansız yatan 2 bacımıza ait görüntüler üzerinden malum çevrelerin ne kıyametler kopardıkları, ne iftiralar attıkları hatırımızda.

O zaman da bizim için katledilen kardeşlerimizin nereli olduğu önemli değil, biz kardeşlerimizin yanında ve tüm zalimlere karşıyız demiştik. Bazıları ahlaksızca, vicdansızca bu tür basit mi basit hatalar, ayrıntılar üzerinden Suriye direnişi ile dayanışma duyarlılığımızı hedef almış, kirli bir karalama propagandası yürütmüştü.

Şu enkaz altındaki küçük kız olayı, bu tiplerin ne kadar zalim ve de ikiyüzlü olduklarını ortaya koymuyor mu? 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum