1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Enis Berberoğlu Hakkındaki İddianame Kabul Edildi
Enis Berberoğlu Hakkındaki İddianame Kabul Edildi

Enis Berberoğlu Hakkındaki İddianame Kabul Edildi

CHP'li Berberoğlu hakkında, Adana ve Hatay'da durdurulan MİT tırlarının görüntülerini gazeteci Can Dündar'a verdiği iddiasıyla 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

01 Eylül 2016 Perşembe 23:16A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT tırlarının görüntülerini yayımladığı gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Can Dündar'ın "Tutuklandık" isimli kitabında, görüntüleri kendisine "Solcu bir vekilin 27 Mayıs'ta getirdiğini" yazması ve araştırma sonucunda bu kişinin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu olduğu iddiası üzerine soruşturma başlattı. Başsavcılık, konuya ilişkin Berberoğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırladığı fezlekeyi TBMM'ye gönderdi. Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılan Berberoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkeme, söz konusu davanın, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayımladıkları gerekçesiyle gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyayla birleştirilmesine ilişkin savcılığın talebini de kabul etti. Bu kararın ardından iddianame ve ekindeki dosyalar, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek.

30 yıla kadar hapis istemi

İddianamede, Can Dündar'ın kitabında ve tahliye olduktan sonra köşesinde, "görüntüleri flash disk içinde solcu bir milletvekilinden aldığını" yazdığı, bunun üzerine Dündar'ın telefon kayıtları incelenerek, HTS verilerinden görüştüğü kişinin 26. Dönem CHP Milletvekili Enis Berberoğlu olduğu ve görüşmenin de 21 saniye sürdüğü belirtiliyor.

Enis Berberoğlu'nun "devlet sırrı" niteliğindeki görüntüleri kimden aldığının bilinmediği, 27 Mayıs'ta verdiği Can Dündar'ın görüntüleri 29 Mayıs'ta Cumhuriyet gazetesinde yayımladığı yazılan iddianamede, Berberoğlu'nun, "MİT tırları olayının flash diske alınmış görüntülerini, devlet sırrı olduğunu bile bile Can Dündar'a verdiği, bu eylemiyle sır niteliğindeki bilgilerin ifşâsı suçunu işlediği" aktarılıyor.

Berberoğlu'nun ifadesinde suçlamayı kabul etmediği ve evrakın kovuşturmaya yer olmadığına dâir kararla sonuçlandırılmasını talep ettiği kaydedilen iddianamede, sanık Berberoğlu'nun ifadesinin inandırıcılıktan uzak olduğu savunuluyor.

Sanık hakkında dava açılması için yeterli delillerin bulunduğu, Gülen örgütüne üye olduğu bilinmemekle birlikte yardımı içeren harekette bulunduğu belirtilen iddianamede, Berberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT