1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. Endonezya'da Polis Merkezine Bombalı Saldırı: 4 Ölü
Endonezya'da Polis Merkezine Bombalı Saldırı: 4 Ölü

Endonezya'da Polis Merkezine Bombalı Saldırı: 4 Ölü

Endonezya'nın Surabaya kentindeki polis merkezine düzenlenen saldırıda 4 kişinin öldüğü bildirildi.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:34A+A-

Doğu Cava Emniyeti Sözcüsü Frans Barung Mangera, Sikatan Caddesi'nde polis merkezini hedef alan bir bombalı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Aynı aileden aralarında bir çocuğun da olduğu 5 kişinin 2 motosikletle polis merkezi girişinde saldırıyı gerçekleştirdiğini belirten Mangera, 4 saldırganın olay yerinde öldüğünü, 8 yaşındaki kız çocuğunun ise yaralandığını ifade etti.

Saldırıda 4 polis ve 6 sivilin yaralandığını belirten Mangera, yaralıların tedavisinin hastanede sürdüğünü kaydetti.

Polisin olay ile ilgili soruşturması devam ederken, dün kentteki kiliselere düzenlenen saldırılarda benzer şekilde motosikletli aile mensuplarının bulunması dikkati çekti.

BOMBANIN KAZAYLA PATLAMASI SONUCU 3 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Mangera, dün Surabaya'da 3 kiliseye düzenlenen ve 13 kişinin öldüğü, 41 kişinin yaralandığı bombalı saldırıların ardından, Sidoarjo'da da el yapımı bir bombanın kazayla patlaması sonucu 3 kişinin öldüğünü bildirdi.

Bombanın, saldırı hazırlığında olan 3 çocuklu bir ailenin evinde patladığını, patlamada anne, baba ve bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirten Mangera, yaralı olarak kurtulan iki çocuğun tedavi için hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Polis, kiliselere düzenlenen saldırı ve Sidoarjo'daki patlama arasında bağlantı olduğunu tespit ettiklerini duyurdu.

Kiliselere saldırı düzenleyen 4 çocuklu ailenin, daha önce Suriye'de yaşadığı bilgisini paylaşan polis, ailenin, Endonezya'da IŞİD’le bağlantılı Jamaah Anshorut Daulah (JAD) isimli örgütle temas içinde olduğunun iddia edildiğini belirtmişti.

Saldırıda çocuklarını da kullanan ailenin 4 çocuğuyla birlikte öldüğü açıklanmıştı.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT