1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. Endonezya’da 120 Bin Kişi Hilafet İstedi
Endonezya’da 120 Bin Kişi Hilafet İstedi

Endonezya’da 120 Bin Kişi Hilafet İstedi

Hizb-ut Tahrir Endonezya'da 120 bin kişilik Hilafet Konferansı Gerçekleştirdi.

03 Haziran 2013 Pazartesi 19:17A+A-

Hizb-ut Tahrir Endonezya'da 120 bin kişilik Hilafet Konferansı Gerçekleştirdi. Jakarta şehrinin 100 bin kapasiteli Gelora Bung Karno stadında toplanan 120 bin Müslüman "Hilafet'in Geleceğinin Küresel İşaretleri" başlığında gerçekleştirilen konferansta Hilafet talep ettiler.

28 Recep Hilafet'in kaldırılışının Hicri yıldönümü sebebi ile her yıl çeşitli ülkelerde faaliyetler gerçekleştiren Hizb-ut Tahrir bu yıl Hilafet'in kaldırılmasının H.89 yıldönümü sebebi ile mayıs ayında Endonezya'da 31 farklı konferans gerçekleştirdi. Serinin son halkası 02 Haziran Pazar günü Jakarta'da ki 120 bin kişilik konferans oldu.

Dünyanın bir çok ülkesinden temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığı konferans yaklaşık 5 saat sürdü. Konferans'ta Hizb-ut Tahrir Endonezya Medya Ofisi Başkanı İsmail Yusanto ve Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Başkanı Osman Bahaş ile birlikte, Türkiye'den Suriye'den, Lübnan'dan, Yemen'den, Mısır'dan, Tunus'tan, Pakistan'dan, Hindistan'dan, Malezya'dan, Japonya'dan, İngiltere'den, Hollanda'dan ve Avustralya'dan temsilciler katıldı. Ayrıca Mısırdan Ezher Ulemasından olan Şeyh Hassan el-Guneiny konferansta bir konuşma yaptı. Türkiye'den Konferansa katılan ve aynı zamanda Köklü Değişim Dergisi Yazarı olan Mahmut Kar, konuşmasında Türkiye'deki Müslümanlar selamlarını getirdiğini söyledi.

hizbuttahrir-1.jpg

hizbuttahrir-2.jpg

hizbuttahrir-3.jpg

hizbuttahrir-4.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum