1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. En ‘Radikal’ Şebbiha
En ‘Radikal’ Şebbiha

En ‘Radikal’ Şebbiha

Radikal Gazetesinin muh(a)biri Fatih Yağmur'un İHH'ya yönelik Kilis'teki baskını veriş şekli şaşırtmadı.

14 Ocak 2014 Salı 14:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Radikal Gazetesi Türkiye’de hızına kimsenin yetişemeyeceği bir maharetle Esed/Baas rejimine en iyi ‘hizmet’ eden gazete unvanını korumak üzere habercilik literatürüne yeni ve çok anlamlı katkılar yapmaya devam ediyor.

Radikal, Fehim Taştekin gibi Suriye halkına karşı işlenen cinayetlerdeki sabıkası bir hayli kabarık bir dış haberler müdürü ve yazarıyla zaten kamuoyunun malumu. Esed ve Sisi cuntalarına meşruiyet ve makuliyet kazandırmak için çaba sarf eden Taştekin, hem Suriye’deki İslami direnişi karalamak hem de Esed cuntasına hayat öpücüğü vermek için nice kirli ve karanlık operasyonel haber ve yorumlara imza atmış bir isim. Bu amaçla Radikal gazetesi sık sık Suriye halkının yanında duran AK Parti Hükümetini ve özellikle yardım-dayanışma odaklı sivil toplum kuruluşlarını hedef tahtasına oturtan haber, yorum, çevirilere geniş yer ayırıyor.

Radikal gazetesi zemininde Fehim Taştekin’in Suriye halkına karşı işlediği suçlarda bayrağı daha da ilerilere taşımaya aday bir başka isimle kamuoyu yakın zamanda tanıştı: Fatih Yağmur. Fatih Yağmur’da Odatv, Aydınlık, Sol, BirGün, Yurt vd Kemalist-Şebbiha yayın organlarına rahmet okutturacak haberlere imza atan acar mı acar, geleceği parlak mı parlak bir “muh(a)bir” olarak tanınıyor.

Evet, hepimizin hatırladığı gibi Fatih Yağmur olarak kendileri “El Kaide’ye silah götüren İHH Tırı yakalandı” haberlerine imza atan vatan evladıdır. F. Gülen Cemaatinin emniyet istihbarat ve yargıdaki kadrolarıyla çok yakın teşriki mesaisiyle tanınır, bilinir. Suriye’ye giden bütün insani yardımları “AKP ve İHH’nın El Kaide’ye gönderdiği silah ve mühimmatlar” olarak yaftalama ve özellikle AB ve ABD’ye ispiyonlamakla mükellef psikolojik harp ekibinin içinde yer alır. Sıradan bir muh(a)bir olmayıp imza attığı her bir haberle kritik ve de stratejik bir konumda işlev görür.

Fatih Yağmur’un en son marifetine bugün şahit olduk. Radikal’in sitesinde “6 ilde büyük operasyon: El Kaide yöneticileri yakalandı” manşeti hiçbir yoruma hacet bırakmayacak tarzda kendisini ele vermekte. Van, İstanbul, Kilis, Gaziantep ve Kayseri’de yapılan, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı eşzamanlı “büyük” operasyon için Radikal şu bilgiyi geçmiş: “Operasyonlarda 3 kişinin El Kaide adına savaşmak için Suriye’ye gittiği belirlendi.” Üstelik gözaltına alınan isimlerden biri ABD makamları tarafından tutuklanıp Guantanamo’da hapsedilmiş İbrahim Şen’miş.   

Haberin devamında ne var? Çok da önemli değil. Çünkü hemen hepsi emniyet istihbarat ve TEM tarafından bütün “iltisaklı” gazetecilere geçilen “özel” bilgi ve yorumlar. Ancak hepimizin bildiği gibi maksat daha manşete çekilen cümleyle hâsıl oluyor: “El Kaide Yöneticileri Yakalandı”!

Silah yüklü İHH Tırı” manşetiyle hedeflenen neyse “El Kaide Yöneticileri Yakalandı” manşetiyle de hedeflenen odur.

Radikal gazetesinde Fehim Taştekin gibi Esed/Baas cuntasının uzantıları ile Fatih Yağmur gibi emniyet istihbarat ve yargıdaki F. Gülen kadrolarına iltisaklı muhabirlerin amacı ortak: AK Parti Hükümetinin düşmesi ve İHH’nın felç edilmesine katkı sağlamak. Bu sebeple Suriye halkının kan denizinde boğulması için seferber olmak. En “Radikal” Şebbiha dedikse bilgisiz, sebepsiz değil elbet.

Radikal internetin İHH Kilis Baskını manşeti:

radikal-ihh-haberi.jpg

***

Öte yandan Cemaat Medyasının gazetelerinden Bugün Gazetesi de yine internet sayfasından operasyonel gazetecilik örneğine imza attı:

bugun.jpg 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum