1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Emperyalistler Sizin İçin Değil, Siz Onlar İçinsiniz!
Emperyalistler Sizin İçin Değil, Siz Onlar İçinsiniz!

Emperyalistler Sizin İçin Değil, Siz Onlar İçinsiniz!

USA emperyalizminin Suriye’yi Rusya’ya bırakmış gözükmesi bir zaafiyet midir, yoksa, bazı coğrafî alanların zımnî bir bölüşmesi mi sözkonusudur? Herhalde, bu ikinci şık..

13 Şubat 2016 Cumartesi 11:45A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in yorumu:

Emperyalist-şeytanî güçler, bazı ülkelerin kamuoyularını kandırmak için, bazı diplomatik kurnazlıklar sergileseler bile, dünya halklarının geneline çok net mesajlar veriyorlar.

Bunu son olarak, Amerikan Dışbakanı John Kerry’nin beyanı ortaya koydu.  

*

Suriye Buhranı’nda Baas ideolojisi’ne dayalı, yarım asırlık Baas Partisi ve Esed Hanedanı diktatörlüğü’ne karşı 2011 Baharı’ndan bu yana 5 yıldır savaşan yığınla örgütler, bu zamana kadar birbirleriyle de boğazlaşmaktan kurtulamayışlarının bedelini ağır şekilde ödemekteler.. Çünkü, ‘Biz olmasaydık, Esed rejimi iki günde çökerdi..’  diye yıllardır övünen ve yüzbinlerin ölümününde en büyük sorumluluk payını taşıyan İran rejimiyle, Lübnan’daki Hizbull... örgütü, duruma hâkim olamayınca; -İranlı yetkililerin övgüyle söylediklerine göre-, İranlı serdar/ general Qaasem  Suleymanî’nin Putin’le görüşüp onu ikna etmesiyle; yıllardır pusuda bekleyen Rusya, züccaciye dükkanına giren bir fil gibi, devreye vargücüyle girdi ve Esed rejimine karşı olan herkesi ve her şeyi yıkıp geçti- geçmekte..

Yazının Devamı >>>