1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Elektrik Yok; Yüzlerce Hasta Tehlikede
Elektrik Yok;  Yüzlerce Hasta Tehlikede

Elektrik Yok; Yüzlerce Hasta Tehlikede

Elektrik krizi sebebiyle Gazze'deki hastanelerde büyük bir felaket yaşanmasından endişe duyuluyor

23 Mart 2012 Cuma 00:24A+A-

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, bir ayı aşkın bir süredir devam eden elektrik krizinin daha da şiddetlenmesi nedeniyle hastaneler ve ilkyardım merkezlerindeki sağlık hizmetlerinin doğrudan tehdit altında olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, bugün (22 Mart Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, günlük 12'i saati geçen elektrik kesintileri nedeniyle sağlık hizmetlerinden bir çoğunun durma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, hastaneler ile ilk yardım merkezlerindeki jeneratörlerin çalışması için gereken yakıtın temininde de sıkıntı çekildiğini bildirdi.

Krizin devam etmesi halinde çeşitli hastanelerdeki otuz dokuz ameliyathanenin çalışamaz duruma geleceğini kaydeden El-Kudra, kadın-doğum ünitelerinde de endişe yaşandığını ve Gazze Şeridi'nde her gün yaklaşık kırk kadının sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

Kalp hastalarının, böbrek hastalarının, yoğun bakım ünitelerinde yatan hastaların ve prematüre bebeklerin durumuna da dikkat çeken El-Kudra, hastanelerdeki kan bankalarının ve laboratuvarların da elektrik krizi nedeniyle çalışamaz hale geleceğine işaret etti.

FİEM

HABERE YORUM KAT

1 Yorum