1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. El-Karadavi'den Libya'ya Ziyaret
El-Karadaviden Libyaya Ziyaret

El-Karadavi'den Libya'ya Ziyaret

Uluslararası Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi 40 yıl gibi bir süreden sonra ilk defa Libya’yı ziyaret etti.

12 Aralık 2011 Pazartesi 12:06A+A-

El-Karadavi Libya’nın geleceğinden umutlu olduğunu söyledi.

Yaklaşık kırk yıl sonra Bingazi’yi ziyaret eden Uluslararası Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi, şer ve kötülükten kurtulmuş, İslami köklerine dönmüş bir Libya’yı ziyaret ettiğini söyledi.

Şeyh El-Karadavi geçtiğimiz Cuma günü Bingazi’nin dış tarafında kalan Bab Ejyad Camisi’nde namaz kılan büyük kalabalığa hutbe verdi. Konuşması sırasında Libya halkının geçen on yıllar boyunca ortaya koyduğu cihadından, mücadeleciliğinden, ayaklanmasından bahsetti. Ardından Libyalıları yeni bir ülkenin kurulması için hoşgörü ve bağışlamaya çağırdı.

Hoşgörü ve uzlaşma çağrısı

El-Karadavi, Bingazi’ye geldiği sıra uçakta kendisine Libyalı din adamı Salim Eş-Şeyhi’nin geçtiğimiz Cuma gününü ‘hoşgörü cuması’ ilan ettiklerini söylediğini ve bu sözün kendisini İslam’daki hoşgörü kaidelerinden ve yüce manalarından bahsetmeye ittiğini ifade etti.

El-Karadavi şöyle dedi: ‘Hoşgörü Allah’ın bir armağanıdır. Libyalıların geçmiş sayfasını dürmesi ve gelecek yönünde atılması gerekir. Tövbe etmeleri için kötülere bile hoşgörülü davranmalıyız.’

El-Karadavi Libya halkının hoşgörülü ve inançlı olduğunu, Muammer Kaddafi ve silahları gidip, kibir ve zulüm bittikten sonra anlaşmazlıkların ve kinin bulunmadığı bir Libya istediğini söyledi.

Diğer yandan Libya halkının özgürlüğe kavuşmak için göstermiş olduğu kahramanlıkları ve büyük fedakarlıkları överek ‘Allah sizi yaşatsın Libya halkı! Siz benim evlatlarım, ailem ve ülkemsiniz’ dedi.

El-Karadavi akşam vakti ise Bingazi’deki Tahrir Meydanı’nda şehir halkını karşıladı. Halka yaptığı konuşmada Libya’nın geleceğinden ümitli olduğunu belirtti.

Diğer yandan Libya Alimler Kurulu Başkanı Gays El-Fahir, basına yaptığı açıklamada El-Karadavi’nin ziyaretinin siyasi bir maksat taşımadığına işaret etti. 

Ahmet Yılmaz / TIMETURK

HABERE YORUM KAT

1 Yorum