1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. El-Hayye: Hamas, Aksa’nın Özgürlüğü İçin Bir Ordu Hazırlıyor
El-Hayye: Hamas, Aksa’nın Özgürlüğü İçin Bir Ordu Hazırlıyor

El-Hayye: Hamas, Aksa’nın Özgürlüğü İçin Bir Ordu Hazırlıyor

Dr. Halil el-Hayye: Hamas’ın Mescid-i Aksa’yı özgürleştirmek için bir ordu hazırlıyor. Aksa’nın özgürlüğü ve işgalin sona ermesi için tek yol direniştir.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 10:56A+A-

Hamas’ın siyasi büro üyesi Dr. Halil el-Hayye, Hamas’ın kadın kollarının düzenlediği “Kudüs kampı 2”in açılışında yaptığı konuşmada Hamas’ın Mescid-i Aksa’yı özgürleştirmek için bir ordu hazırladığını belirterek Aksa’nın özgürlüğü ve işgalin sona ermesi için tek yolun direniş olduğunu vurguladı.

El-Hayye, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için Filistinliler arasındaki birliğin önemine dikkat çekerek şöyle dedi: Bizler, intifadamızı korumak için gidiyoruz. Farklılıklarımıza rağmen bir olmamız ve pusulamızın Kudüs’ten ayrılmaması gerekiyor.

El-Hayye sözlerine şöyle devam etti: Meşruiyet sadece halktan alınır. Bunun dışında meşruiyet alınacak başka bir yer yoktur. İşgalci İsrail, Filistin’de insanı yok etmeye çalıştıktan sonra Aksa’yı da yakarak yok etmeye çalıştı. Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın bir karışından bile vazgeçmeyeceğiz. Aksa’nın yakılmasının yıldönümünde ağlamak değil, onu özgür kılmak için çalışmak gerekir.

El-Hayye, Kudüs ve Aksa’nın özgürlüğü için bütün imkan ve güçlerin toplanması gerektiğini belirterek “Filistin’e intisap etmek isteyen, Kudüs ve Aksa’ya intisap etsin.” dedi.

Arap devletlerinin Kudüs’ü desteklemek konusunda yaptıklarını da sorgulayan el-Hayye, “Arap devletleri ve Filistin Yönetimi Kudüslülerin direnişleri için ne yaptı?” dedi.

El-Hayye, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmenin işgalci İsrail ile normalleşmek anlamına geldiğini belirterek Arap halklarının Aksa’nın özgürlüğü için çalışması gerektiğini söyledi.

El-Hayye, Aksa’daki murabıtların rolüne değinerek “Kudüs intifadası şehitlerine ve direnenlere selam olsun. Erkeklerin geri kaldığı yerde kadınlar onların yerine geçiyor.” dedi.

Diğer taraftan Filistin Parlamentosu Kudüs Komitesi Başkanı Ahmed Ebu Halebiyye yaptığı konuşmada “Düşman İsrail, Kudüs’ün tamamını Yahudileştirerek oradaki bütün islami eserleri ortadan kaldırma ve kültürünü yok etmeyi kendine hedef olarak koydu.” dedi

Ebu Halebiyye, Mescid-i Aksa’nın altında yapılan kazıların geniş bir alana yayıldığını ve bu sebeple Aksa’nın bazı yerlerinde çökme ve çatlakların meydana geldiğini belirtti. Ebu Halebiyye, bunun yanında İsrail’in Yahudi bayramlarını bahane ederek Aksa’ya baskınları arttırdığını söyledi.

Ebu Halebiyye, sözlerine şöyle devam etti: Bütün bunların yanında Siyonist düşman, defalarca Aksa’yı yıkma ve yakma girişimlerinde bulundu. Son olarak Yahudi grupların Aksa’yı yıkmak ve yerine sözde mabedi inşa etmek için planlar hazırladığı haberleri geliyor.

Filistin Parlamentosu milletvekili Cemile el-Şenti de yaptığı konuşmada “Bu münasebetle Kudüs ve Aksa’yı dirilten adam olan Şeyh Raid Salah’ anmalıyız.” dedi.

El-Şenti, Şeyh Raid Salah’ı şu sözlerle anlattı: Bütün zorluk ve musibetlere rağmen Şeyh Raid Salah dimdik ayakta duruyor. İstikamet ve iyilik ile bildiğimiz, Siyonist İsrail’in yalanlarını ortaya çıkaran bir kişidir. Bu yüzden “Aksa’nın şeyhi” lakabını hak ediyor.

Hamas kadın kolları başkanı Reca el-Halebi de Kudüs ve Aksa’nın özgür kılınmasında direnişin önemine vurgu yaparak direnişi kırmak için yapılanların başarısızlık ile sonuçlandığını söyledi.

El-Halebi, şöyle dedi: Düşman, bizimle savaşmak için her yolu deniyor. Şeyh Ahmet Yasin, Abdulaziz Rantisi, İsmail Ebu Şeneb ve Aksa’da murabıtları öldürerek direnişi kırmak istedi. Fakat hepimiz askeriz ve lideriz. Onlar, her yolu deniyorlar fakat başarısız oldular.

Kaynak: Filistin Online Çev: Filistin Sahnesi

HABERE YORUM KAT