1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. El-Harizi: Kufra’da Hayat Normalleşiyor
El-Harizi: Kufra’da Hayat Normalleşiyor

El-Harizi: Kufra’da Hayat Normalleşiyor

Libya Geçici Milli Meclis sözcüsü Libya’daki güvenlik sorunlarını yönetecek bir Kriz Kurulu’nun oluşturulacağını söyledi.

24 Şubat 2012 Cuma 01:33A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Libya Geçici Milli Meclis sözcüsü Muhammed Nasr el Harizi düzenlediği basın toplantısında, Libya’daki güvenlik sorunlarını yönetecek bir Kriz Kurulu’nun oluşturulacağını söyledi. Harizi, Mustafa Abdulcelil başkanlığındaki kurulun başbakan, savunma bakanı, içişleri bakanı, maliye bakanı, istihbarat başkanı, genelkurmay başkanı, merkez bankası başkan vekili ve Meclis’in askeri, mali ve emniyet kurulları temsilcilerinden oluşacağını ve Kufra’daki durumun ele alınacağını söyledi.

Libya Genelkurmay Başkanı Yusuf Mankuş da Kufra’da taraflar arasında durumun düzelmesi için uzlaşma sağlandığını, iki gündür hayatın normalleşmeye başladığını, Milli Ordu’nun Kufra havaalanına hakim olduğunu ve şehrin güvenliğini sağlamak için diğer yaşam alanlarına da gireceğini söyledi. Mankuş ayrıca sürekli barışın sağlanması için oluşturulan barış kurullarının ve ileri gelenlerin çalışmaya devam ettiklerinin söyledi.

Libya’nın başkenti Trablus’un yaklaşık 1300 km güneydoğusunda bulunan Kufra’da 12 şubattan beri devam eden çatışmalarda yüzden fazla kişinin öldüğü iddia ediliyor. Kaddafi döneminde marjinalleştirilen Tebou halkı yeni dönemde de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını öne sürerken, Zvey kabilesi ise İsa Abdulmecid liderliğindeki Tebou mensuplarının Çad’lı paralı askerleri kullanarak intikam saldırıları yaptığını iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT