1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. el-Gig: Özgürlüğümüzü İşgal Güçleri Bağışlamadı, Zorla Aldık
el-Gig: Özgürlüğümüzü İşgal Güçleri Bağışlamadı, Zorla Aldık

el-Gig: Özgürlüğümüzü İşgal Güçleri Bağışlamadı, Zorla Aldık

İşgalci İsrail'in serbest bıraktığı gazeteci el-Gig, “İsrail yönetiminin uyguladığı idarî tutukluluk, Filistinli özgür insanların, yazar ve gazetecilerin mezarı.” dedi.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 14:26A+A-

İsrail'in idarî tutukluluk kararı ve keyfî uygulamalarını protesto amacıyla 94 gün açlık grevi yapan ve geçtiğimiz gün özgürlüğüne kavuşan gazeteci Muhammed el-Gig, işgalci İsrail'in uygulamalarını, 3 ayı geçen açlık grevini ve yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

“Özgürlük İşgal Güçlerinin Bağışladığı Bir Şey Değil”

Açlık grevini tüm zorluğuna rağmen “harika bir tecrübe” şeklinde tanımlayan el-Gig, “Özgürlük, işgal güçlerinin bağışladığı bir şey değil. Onu zorla alışımız, bunun delili. İsrail yönetiminin uyguladığı idarî tutukluluk, Filistinli özgür insanların, yazar ve gazetecilerin mezarı. Açlık grevi bize sabrın, zaferin kapısını açan anahtar olduğunu ve işgal devletinin kibrini kırdığını öğretti.” dedi.

“Halkın Acılarını Duyurmanın Neresi Provokasyon?”

Kendisine yöneltilen “İsrail karşıtı provokasyon” suçlamasıyla ilgili olarak el-Gig, “İsrail, Filistin basınından çekiniyor. Bu böyle olmasaydı Filistinli gazetecileri takibe almaz ve basın kuruluşlarını basıp 19 gazeteciyi tutuklamazdı. Kamera artık silah görevi görüyor. Onlar bizi provokasyonla suçluyor. Filistin halkının acılarını dünyaya duyurmanın neresi provokasyon? Filistinliler öldürülürken katilin, Filistinli olduğunu söylememizi mi bekliyorlardı?” ifadelerini kullandı.

“Gerekirse Yeniden Açlık Grevi Yapmaktan Çekinmem”

el-Gig, işgalci İsrail yönetiminin kendisini tekrar tutuklamasından korkmadığını vurgulayarak, böyle bir şeyin olması durumunda yeniden açlık grevi yapmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Filistinli gazetecinin eşi Feyza Şeleş ise “Zor günler geçirdik ama hepsi geride kaldı. Tek temennim eşimle bir fincan kahve içmekti, hamd olsun o da gerçekleşti.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT