1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. El Fetih'in Kongresine Hamas da Katılıyor
El Fetih'in Kongresine Hamas da Katılıyor

El Fetih'in Kongresine Hamas da Katılıyor

Fetih Hareketinin 7'nci genel kongresine Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin de katılacağı bildirildi.

28 Kasım 2016 Pazartesi 11:59A+A-

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih Hareketinin Ramallah'ta salı günü yapılması planlanan kongresi için resmi davet aldıklarını ifade ederek, "Hamas, Batı Şeria'dan bir heyetle Fetih'teki kardeşlerimizin davetine katılacak." dedi.

İslami Cihad Sözcüsü Davud Şihab da 29 Kasım'da Ramallah'taki Filistin Başbakanlık Konutu'nda yapılması kararlaştırılan kongre için Fetih'ten davet aldıklarını belirterek, konferansın açılışına Batı Şeria'dan İslami Cihad heyetinin katılacağını belirtti.

Fetih Hareketi'nin, 7'nci Genel Kongresi için aralarında Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin de bulunduğu bütün Filistinli gruplara davet gönderdiği bildirilmişti.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altında bulunan gruplar içindeki en büyük örgüt olan Fetih Hareketi genel kongresinde yeni bir merkez komite seçiliyor.

Hareket, 2009'da Beytullahim'de düzenlediği 6'ncı genel kongresinde, periyodik olarak düzenlenmeyen kongrenin 6 yılda bir yapılması kararı almıştı. Ağustos 2015'te yapılması gereken 7'nci kongre Filistin'deki siyasi durum nedeniyle ertelenmişti.

 

HABERE YORUM KAT