1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin Yayınlarından Yeni Kitap: Yoldaki Mühendis
Ekin Yayınlarından Yeni Kitap: Yoldaki Mühendis

Ekin Yayınlarından Yeni Kitap: Yoldaki Mühendis

'Yoldaki Mühendis' Filistin İslamî Direniş Hareketi Kassam'ın Batı Şeria’da bilinen en meşhur komutanı Abdullah Galib Bergusi'yi anlatıyor.

19 Mart 2015 Perşembe 14:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kod adı ‘Yoldaki Mühendis’ ya da ‘Gölgeler Prensi’ olan Bergusi, Filistin tarihinde en çok ceza alan kişi... Tam tamına 67 müebbet ve 5200 yıl hapis cezası aldı. Tek kişilik hücresinde kaleme aldığı kitabına önsöz yazan gazeteci Yasir Zeatire’nin dediği gibi :”Eğer bu ceza bir kabilenin bireylerine dağıtılırsa çocuklarına kadar hiç kimse hapishaneden canlı çıkamaz.” Haliyle böyle bir ceza almış bir kimseyi tanımak ve kendisiyle tanışmak herkesin ilgisini çekecektir.

Filistinli esir,  2003 yılından beri tek kişilik hücrede yaşıyor. Tek kişilik hücreden çıkarılıp; normal koğuşa konulmak için defalarca açlık grevi yaptı. Tutsak alınmadan önce İsrail’in tüm istihbaratını peşinden koşturan Filistin’in bu meşhur komutanı bedeni tutsak alınsa da zindanda kalemiyle kelimeleriyle direnmeye devam ediyor. Tek kişilik hücresinde kaleme aldığı ve kendi hayatından bahsettiği ‘Yoldaki Mühendis’ kitabı İngilizce ’den sonra sonunda Türkçe’ye de çevrilmiştir. Filistin İslami Direnişi’nin bu kahramanı kitabı aracılığıyla sesleniyor. Bu kahramanla tanışmak, onun anlatımıyla Kudüs sokaklarında dolaşmak isteyenler bu kitabı mutlaka okumalılar.

“Uzun zamandır tek kişilik karanlık bir hücrede yaşıyorum. O kadar uzun zaman ki artık senelerini saymakta acizim…

Tek kişilik karanlık hücreye konulmadan tam altı ay boyunca soruşturma merkezlerinde dolaştırıldım. Bu merkezlerde ölümü gördüm… Ölümle konuştum… O da benimle konuştu…  Çok defa ölüme dokundum… Fakat el-Kahhâr olan Allah'ın yardımıyla ölüme galip geldim…

Siyonistler tarafından tutuklanmadan önce hayatımın en güzel yıllarını geçirdim. Başım dik ve yükseklerdeydi.

Mescid-i Aksa'nın kandillerinin yakılacağı yağın Filistin'e, özgür savaşçıların toprağına gelmesi çok yakındır…

Aydınlık yarınlar yakındır. Siyonistlerin, Allah'ın mübarek kıldığı Mescid-i Aksa'dan gitmeleri yakındır. Filistin'in emperyalizmden, işgalden ve zulümden özgürlüğüne kavuşacağı günler çok daha yakındır.”

yoldaki-muhendis-abdullah-galib-bergusi-ekin-yayinlari.jpg

Kitap Adı:Yoldaki Mühendis 
Yazarı: Abdullah Galib Bergusi 
Yayınevi: Ekin Yayınları  
İletişim: 0212-5241028

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum