1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin Yayınları’ndan Yeni Kitap: Cemaleddin Afgani-Hayatı ve Etrafındaki Şüpheler
Ekin Yayınları’ndan Yeni Kitap: Cemaleddin Afgani-Hayatı ve Etrafındaki Şüpheler

Ekin Yayınları’ndan Yeni Kitap: Cemaleddin Afgani-Hayatı ve Etrafındaki Şüpheler

​​​​​​​Prof. Dr. Muhsin Abdülhamid’in “Cemaleddin Afgani-Hayatı ve Etrafındaki Şüpheler” kitabı Ekin Yayınları tarafından yeniden yayınlandı.

19 Aralık 2017 Salı 23:55A+A-

İhvan-ı Müslimin’in Irak kolunun önemli isimlerinden Muhsin Abdülhamid’in kaleme aldığı ve Prof. Dr. İbrahim Sarmış’ın Türkçeye kazandırdığı “Cemaleddin Afgani-Hayatı ve Etrafındaki Şüpheler” kitabı daha önce Fecr Yayınları tarafından yayınlanmıştı.

afgani-kapak.jpg

CEMALEDDİN AFGANİ

Hayatı ve Etrafındaki Şüpheler

Cemaleddin Afgani'nin hayatını, örnek mücadelesini ve görüşlerini anlatan, ayrıca müsteşriklerin, modernistlerin ve gelenekçilerin ona yönelik ithamlarını cevaplayan Cemaleddin Afgani: Hayatı ve Etrafındaki Şüpheler adıyla Muhsin Abdulhamid tarafından yazılan bu kitap, Cemaleddin Afgani'yi daha yakından tanımak ve yaşadığı dönemde İslam dünyasının karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara Afgani tarafından üretilen çözümleri derli toplu bir şekilde bir arada görmek imkanı sunuyor.

 Bu çalışma Afgani'nin bir biyografisi olmaktan çok, tarih boyunca İslam ümmetinde ender ortaya çıkan ve doğru ile yanlışı ayırt edecek bir ilme sahip olan bir şahsiyetin cerh ve tadil kuralları ışığında düşüncelerinin, çalışmalarının ve hayatının bir değerlendirmesidir.

Ekin Yayınları

02125241028

[email protected]

HABERE YORUM KAT