1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin Yayınları’ndan Yeni Kitap!
Ekin Yayınları’ndan Yeni Kitap!

Ekin Yayınları’ndan Yeni Kitap!

Ekin Yayınları’nın yeni kitabı “İnanç ve Amelde Kur’ani Kavramlar” çıktı.

03 Ocak 2018 Çarşamba 20:31A+A-

Muhammed el-Behiy’in “İnanç ve Amelde Kur’ani Kavramlar” kitabı Ekin Yayınları tarafından okuyucuların ilgisine sunuldu.

Daha önce Yöneliş Yayınları tarafından yayınlanan “İnanç ve amelde Kur’ani Kavramlar” kitabı bu konuda yapılmış önemli çalışmalar arasında yer alıyor. Mısırlı alim Muhammed el-Behiy’in Ekin Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan “İslami Direniş ve Islahat” ve “İslami Düşüncede Oryantalist Etki” iki kitabı daha bulunuyor.

İNANÇ VE AMELDE KUR’ANİ KAVRAMLAR

MUHAMMED EL-BEHİY

Müslüman fert ve toplumların hayatında bir gerçekliğe tekabül eden Kur'ani kavramların zayıflaması ve bozulması, Müslüman toplumların düşüşüne ve tarihi süreç içinde tevhidi kimliklerinden uzaklaşmalarına neden olmuştur. Öte yandan İslam'ı kendisine karşı alternatif bir potansiyel olarak gören egemen şirk güçleri, İslami uyanışı durdurmak için İslami kavramların ancak silik, bulanık ve tereddütlere açık bir biçimde yaşamasını istemektedirler.

Bu kitabın amacı, kavramları ana kaynağına, Kur'an'a döndürme girişiminden ibarettir. Zaman içinde muharref kültürlerin ve İslam düşmanlarının müdahalesiyle İslami kavramların karşı karşıya geldiği karışıklık ve anlam sapmaları, bu tür çalışmaları zorunlu kılmaktadır. Muhammed el-Behiy bu kitabında inanç ve amelle ilgili yaygın İslami kavramları ana kaynağımıza göre tashih etmeye ve netleştirmeye çalışıyor.

kuranikavramlar-kapak.jpg

İnanç ve Amelde Kur’ani Kavramlar

Muhammed el-Behiy

Orijinal Adı: Min mefahimi’l-kur’an fi’l-akide ve’s-sulûk

Çeviri: Ali Turgut

Basım: Aralık – 2017

Isbn: 978-605-5146-61-0

232 Sayfa / 13,5x21 cm / Karton Kapak

Fiyat: 20 TL

Ekin Yayınları

02125241028

[email protected]

twitter/ekinkitap / facebook/ekinkitap

HABERE YORUM KAT

1 Yorum