1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin Yayınları İki Kitabının Yeni Baskısını Gerçekleştirdi
Ekin Yayınları İki Kitabının Yeni Baskısını Gerçekleştirdi

Ekin Yayınları İki Kitabının Yeni Baskısını Gerçekleştirdi

Ekin Yayınları Hülya Şekerci’nin “İsyan ve İman” kitabının üçüncü, Murat Kayacan’ın “Kur’an’da Allah” isimli eserinin ise ikinci baskısını gerçekleştirdi.

19 Mart 2018 Pazartesi 15:11A+A-

Med-Cezir Çağında

İSYAN ve İMAN

“Yaşamak ağır bir yüktür arkadaş! Beyin kıvrımlarında dolaşan sorular cevapsız kaldıkça heyula gibi çöker insana. Alıp o başı gidemezsin de. Ya onu kuma gömersin ya da cesurca çıkarsın anlam arayışına.

Anlam arayışında tek başına yola koyulabilirsin. Ancak yolunisyan-ve-islam-kapak.jpg cadı kazanları, ecinniler, büyücüler ve hayaletler diyarına düşebilir. Sen bir Harry Potter'da değilsin ki bunca lanetli şeyle uğraşabilesin.” cümleleriyle başlayan kitabın muhatabı; gençler başta olmak üzere hayatı anlamlandırma çabasında olan herkestir.

Yazar, öncelikle dünya yansa umurumda değil tavrını takınmalarına rağmen ağır sorumluluk hissedip can sıkıntısına kendini vuran; mutluluğun peşinde koşarken modanın, futbolun ağına takılan gençler için yeni bir ufuk, yeni bir pencere açma derdindedir.

Yazarın gençlere önerisi; kendilerini kuyunun derinliklerinden gün yüzüne çıkarmak için bir fırsat olan can sıkıntılarına tutunarak, fabrika ayarları olan fıtrata geri dönmeleridir.

Med Cezir Çağında İSYAN ve İMAN

Hülya Şekerci

Ekin Yayınları – 3. Baskı, Mart 2018

Karton kapak / 13,5*21 / İç sayfalar 60 gr Holman / 216 syf / 15 TL

İSBN: 9786055146481

***

KUR’AN’DA ALLAH (cc)

Kelime ve Terkip Merkezli Yoru

Yazar bu eserinde; insan zihninin kendini gerçekleştirme serencamını tetikleyen anlam arayışından uzak kalamayacağını, dünya hayatının anlamlı olması için evrenin bir yaratıcısı olduğuna şirksiz iman etmek gerektiğini sürükleyici bir dille ifade etmektedir. Zira Allah'a ortak koşmak, varlık üzerinde hâkimiyet savaşları yürüten birçok sahte tanrıya inanmaya ve insan gibi onur sahibi bir varlığı, özgürlüğünü esarete tercih etmeye yönlendiren bir zillettir; ancak evrendeki eşsiz düzen, bu tür bir inancı boşa çıkarır niteliktedir.kuranda-allah-kapak-001.jpg

Bu kitap, Allah-insan ilişkisinin temel karakteristiği üzerine bir alan taraması ve Allah'ın evreni yaratıp ardından onu kendi haline bıraktığı tezini savunan deizme yönelik bir eleştiri niteliği taşımaktadır. Çalışmada konular işlenirken sıklıkla başvurulan ayetler aracılığıyla Allah inancının nasıl olması gerektiği ve O'nun tarihe müdahalesi konusunun Kur'an merkezli olarak ortaya konulması hedeflenmiştir. Bu bağlamda eser, çağdaş insanın inanç ve davranışlarındaki yanlışlıklara neden olan anlayışların bertaraf edilmesine ve sağlıklı bir dinî inancın nasıl olması gerektiğine ilişkin önemli bilgiler içermektedir.

KUR’AN’DA ALLAH

Kelime ve Terkip Merkezli Yorum

Murat Kayacan

2. Basım: Mart 2018

Isbn: 978-605-5146-62-7

112  Sayfa / 13,5x21 cm / Karton Kapak

Fiyat: 12 TL

Ekin Yayınları

02125241028

[email protected]

twitter/ekinkitap

facebook/ekinkitap

 

 

HABERE YORUM KAT