1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Ehliyet Sınavlarında Yeni Dönem Başladı
Ehliyet Sınavlarında Yeni Dönem Başladı

Ehliyet Sınavlarında Yeni Dönem Başladı

Ehliyet sınavlarında kâğıt ve kalem kullanımı sona erdi. Adaylar, sınav sorularını “e-sınav” merkezlerindeki bilgisayarlardan yanıtlayacak ve sonuçlarını hemen öğrenebilecek.

05 Ağustos 2018 Pazar 12:23A+A-

AA muhabirinin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu “e-sınavları” bundan sonra 81 ilde yapılacak.

Daha önce, 28 ilde bulunan “e-sınav” merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçirilmesiyle, motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarının kâğıt ve kalemle yapılması sonlandırıldı. Kâğıt ve kalem kullanılarak dün yapılan son sınava 108 bin kişi katıldı.

Adaylar, bundan sonra 81 ildeki “e-sınav” merkezlerinde sınava girecek. Bu kapsamda yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın sınava girmesi öngörülüyor.

Maliyetler Düşecek

Adaylar, “e-sınav” uygulaması sayesinde sınava randevu sistemiyle en yakın tarihte girebilecek ve sonuçlarını sınavın hemen ardından öğrenebilecek.

Kullanıcı dostu bilgisayar arayüzü ile adaylar, cevap kâğıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan da kurtulacak, bilgisayar kullanmayı bilmeyenler bile soruları rahatlıkla cevaplayabilecek.

E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alacak.

Motorlu taşıt sürücü kursu “e-sınavlarının” Türkiye genelinde yapılmasıyla, soru ve cevap kâğıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetler de düşecek.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum