1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Eğitim-Sen'in Din Hazımsızlığına Günışığı'ndan Cevap
Eğitim-Sen'in Din Hazımsızlığına Günışığı'ndan Cevap

Eğitim-Sen'in Din Hazımsızlığına Günışığı'ndan Cevap

İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneğine başını Eğitim-Sen'in çektiği sol basın tarafından bir saldırı başlatıldı. Günışığı Derneği bir basın açıklaması ile saldırılara cevap verdi.

24 Haziran 2015 Çarşamba 11:19A+A-

İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneğinin yayınladığı basın açıklamasının tam metni:

Son günlerde İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği’nin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Bulsun Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği yaz okulları; kökü dışarıda, sosyalist bakış açısına sahip “BİR GÜN”“SOL PORTAL” ve ismi “ÇAĞDAŞ SES” fakat zihniyeti Ortaçağ Avrupa’sını anımsatan gazete ve haber sitelerinde gerçeği yansıtmayan şekilde haberleştirilmiştir.

Toplumun değerleriyle hiçbir zaman ve zeminde örtüşmeyen bu yalancılar korosuna EĞİTİM-SEN de katılmıştır. Kuvay-ı Milliye İlköğretim Okulu’nda basın açıklaması yapan EĞİTİM-SEN (3 nolu şube), dışarıdan getirdiği EĞİTİM-SEN mensubu öğretmenleri okul velisi gibi lanse etmiştir.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği olarak EĞİTİM-SEN’in basın bildirisinde yer alan yalan ve yanlış bütün bilgileri tamamıyla reddediyoruz. Söz konusu ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği, EĞİTİM-SEN’in geçmişinden daha köklü bir tarihe sahiptir ve toplum nezdinde meşruiyeti EĞİTİM-SEN’den daha gerçekçidir.

Geçmiş dönemlerde EĞİTİM-SEN zihniyetinin bu ülkenin değerleri, örf, adet ve gelenekleriyle nasıl kavgalı olduğunu görmüştük. Başörtülü öğrencilere takındığı tavra, Kur’ân kurslarını kapatan yasakçı zihniyetle yaptığı işbirliğine, darbecilerle lise ve üniversitelerde kol kola 28 Şubat sürecinde nasıl zorbalıklar yaptıklarına şahit olmuştuk.

Görünen odur ki; geçen sürede EĞİTİM-SEN, müspet anlamda hiçbir ilerleme kaydedememiş, zorba ve yasakçı zihniyet savunuculuğuna hala devam etmektedir. Çocuklarımızın, velilerimizin akıllarına hakaret ederek velilerin kandırılmış olduğunu ileri sürmektedir. Kendisinin dışında hiçbir düşünce ve anlayışa yaşam hakkı tanımayı istememektedir.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği, kurulduğu günden bugüne değin Türkiye’nin ve bizlerin geleceği olan çocuklarımıza yönelik yaz etkinlikleri gerçekleştirmektedir.

Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların toplum hizmetine açılması amacıyla geliştirdiği “Okullar Hayat Bulsun Projesi” kapsamında yaz etkinliklerimizde bakanlığın belirlediği değerler eğitimi müfredatı işlenmekte; yüzme, spor, gezi vb. etkinlikler düzenlenmektedir.

Yaz etkinliklerimiz ilçe milli eğitim müdürlüklerinden izinli ve kaymakamlar tarafından onaylıdır.

EĞİTİM-SEN ve marjinal-provokatif-sosyalist bir iki çevrenin uydurduğu gibi hukuksuz hiçbir durum söz konusu değildir.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği, dün olduğu gibi bugün de toplumun değerleriyle örtüşen faaliyetlerine devam edecektir.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olan, yalan-yanlış haber yapan kişi ve kurumlarla kanun önünde yasal hesaplaşma hakkını saklı tutmaktadır.

Okullar EĞİTİM-SEN’in babasının malı değildir, tüm HALKINDIR!


Eğitim-Sen'in Kuvayi Milliye İlkokulu önünde gerçekleştirdiği ve solun her zaman ki islam düşmanlığının naralarının atıldığı basın açıklamasının sol tandanslı bir yayın tarafından haberleştirme tarzına örnek:

İstanbul Şişli'de bulunan Kuvayi Milliye İlkokulu, Günışığı Derneği isimli Müslaman Kardeşler bağlantılı bir gruba bedelsiz tahsis edildi. Dernek "yaz okulu" adı altında okulu Kuran kursu olarak işletirken, veliler ve Eğitim-Sen bugün okul önünde yaptıkları eylemler durumu protesto etti.

Okul önünde yapılan eylemde Eğitim-Sen 3 No'lu Şube adına okunan açıklamada, Şişli'de "okullar hayat bulsun" projesi kapsamında devlet okullarının karşılıksız olarak cemaatlere tahsis edildiği vurgulandı. 

IŞID MİLİTANI KILIKLILAR 300 TL'YE DERS VERİYOR

Değerler eğitimi adı altında okulda dini eğitim yapıldığını söyleyen Eğitim-Sen, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim il ve ilçe müdürlükleri, güya “Okullar hayat bulsun” projesi kapsamında, tenis, yüzme, sanat vb etkinliklerle çocuklarımızı ve ana-babaları heveslendirip kandırarak, okullarımızı ne idüğü belirsiz derneklerin kullanımına sunmuştur. Şişli bölgesinde Kuvayı Milliye, Mahmut Şevket Paşa ve Halide Edip Adıvar okullarımız; İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği, Anadolu Gençlik Vakfı gibi kurumların emrine verilmiştir."

Ücretsiz tahsis edilen okullarda öğrencilerden kayıt sırasında ortalama 300 TL alındığını aktaran Eğitim-Sen, haksız kazanç elde edildiğini duyurdu.

Herhangi bir denetim olmadan okullarda takkeli IŞİD militanı kılıklı kişilerin ders verdiğini söyleyen Eğitim-Sen "okullar bilim yuvası olmalıdır, dini cemaatlerin örgütlenme alanı değil" dedi.

Veliler ve öğretmenler, söz konusu tahsislerin derhal iptal edilmesini talep etti.

VELİLER: RAHATSIZIZ

İleri Haber'e konuşan bir veli, şu sözleri dile getirdi:

"Veliler olarak okulda verilen bu kurslardan rahatsızız. Geçen hafta da burada bir eylem yaptık, Eğitim Sen de destek oldu. Okul yetkililerine ulaştığımızda durumun kendi insiyatiflerinde olmadığını, İlçe Milli Eğitim'in tasarrufu olduğunu söylüyorlar. Okulların kendilerine sorulmadan kiralandığını, dolayısıyla kendilerinin yapabilecekleri bir şey olmadığını söylüyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiğimizde de bu durumun Ankara'daki bakanlıktan uygulamaya sokulduğu, değerler eğitimi doğrultusunda okul müfredatında bulunan bu derslerin yazın da kurs şeklinde verildiği normal bir uygulama olduğu şeklinde bir yanıtla karşılaştık. Dini bilgisinin yeterliliği, hangi dini anlayışın öne çıkarıldığını bilmediğimiz dernekler tarafından denetimsiz bir şekilde çocukların eğitim alması ve bunlar için kendi mekanlarını kullanmak yerine okullarımızı kullanmaları yanlış. Biz veliler olarak bu tür derneklerin eğitim vermesi yerine çocuklarımızın hem zihinsel hem de bedensel olarak gelişimine katkı sunacak eğitimler verilmesini istiyoruz."

HABERE YORUM KAT