1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eğer PKK Silah Bırakmış Olsaydı…
Eğer PKK Silah Bırakmış Olsaydı…

Eğer PKK Silah Bırakmış Olsaydı…

Hazırcevaplığıyla meşhur Önder, PKK’nın bugüne kadar neden silah bırakmadığına ilişkin bir soruya ne cevap verdi?

27 Ağustos 2014 Çarşamba 19:59A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP’nin Meclisteki ünlü şovmenlerinden Sırrı Süreyya Önder dün akşam CNNTurk’te yayınlanan Şirin Payzın’ın programında çözüm süreci çerçevesinde konuşurken öyle bir laf etti ki, dinlediğinde herhalde kendisi bile gülmüştür!

Bilindiği üzere çözüm süreci çerçevesinde PKK’nın silah bırakması tartışılan ana başlıklardan biri. Bu konuda bugüne kadar adım atılmamış olmasını tüm kamuoyu aylardır kaygıyla karşılıyor. Her defasında PKK çevreleri bu beklentiyi kıvrak hareketlerle geçiştirmekteler.

Ama CNNTurk’teki söyleşide Sırrı Süreyya Önder öyle kıvrak bir bel hareketiyle topu IŞİD’e yolladı ki, bugüne kadar sergilenen çalımların, paslaşmaların esamisi bile okunmaz!  

Önder, altını çize çize “Eğer PKK silah bırakmış olsaydı IŞİD bugün Adana’ya kadar gelirdi.” cümlesiyle Şirin Payzın’a bu sorusunun ne kadar yanlış olduğunu vurgulayıp, kamuoyunun buraya takılmasının aslında ne kadar büyük bir haksızlık olduğunu ifade etmiş oldu. Sanırız başta soruyu bir kere daha sorma densizliğinde bulunan gazeteci olmak üzere, ısrarla bu soruyu gündemde tutan herkes bu cevap karşısında ne kadar büyük bir haksızlık yaptıklarını düşünüp, pişman olmuşturlar. Kimbilir belki de PKK’dan topluca özür dileyip “aman sakın ha silah bırakma, sen olmazsan ne olacak halimiz” diye pişmanlık dilekçesi vermek de gerekebilir!

IŞİD ile korkutma taktiğinin en çarpıcı örneklerine şahit olduğumuz bugünlerde Sırrı Süreyya Önder’in bu anlamlı uyarısını kamuoyu mutlaka değerlendirecektir. Yalnız biz yine de şunu sormadan geçmeyelim. Eğer IŞİD Adana’ya kadar girmiş ve hakimiyet ilan etmiş olsaydı, neler yapardı acaba?

Muhtemelen hakim olduğu alanda kendisine karşı çıkanları, kendisine boyun eğmeyenleri cezalandırırdı; zekat adı altında haraç toplardı; gençleri silah altına alırdı; hoşlanmadığı grupların faaliyetlerini yasaklardı; gazetecileri alıkoyardı vs. Öf, ne kadar korkunç şeyler, ne kadar tehlikeli durumlar değil mi? Aman iyi ki, IŞİD yokmuş, bilhassa Kürdistan coğrafyasında herkes ne kadar mutlu şimdi! Bize bu mutluluğumuzu hatırlattığı, bizi hep güldürdüğü için Sırrı Bey’e ne kadar teşekkür etsek azdır! 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum