1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ecevit'in Bu Sözünü Sansürlemişler
Ecevitin Bu Sözünü Sansürlemişler

Ecevit'in Bu Sözünü Sansürlemişler

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi; 57. hükümetin Başbakanı Bülent Ecevit'in iktidardan düşürülmesi için kumpas kurulduğu iddialarını incelemeye devam ediyor.

16 Ocak 2011 Pazar 19:49A+A-

Mahkeme tarafından atanan bilirkişi, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatlarının mahkemeye sunduğu Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'e ait olan görüntülerin bazı yerlerini kestiklerini saptadı. Kesilen görüntülerde, Bülent Ecevit'in şunları söylediği görülüyor: "Gerçekten yatakta hasta olsam çaresiz, katlanırdım"

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 57. hükümetin Başbakanı Bülent Ecevit'in iktidardan düşürülmesi için kumpas kurulduğu iddialarını incelemeye devam ediyor. Mahkeme; Bülent Ecevit'in Ergenekon yöneticisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde geçirdiği günleri mercek altına aldı.

Mahkeme tarafından atanan bilirkişi, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatlarının mahkemeye sunduğu merhum Başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'e ait olan görüntülerin bazı yerlerini kestiklerini saptadı. Ham görüntüler ile avukatların sundukları kesilmiş görüntüler dava dosyasına girdi.

MAHKEMEYE SUNULAN GÖRÜNTÜLER VE HAM GÖRÜNTÜLER KARŞILAŞTIRILDI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Kasım 2010 tarihinde aldığı ara kararında, bilirkişi görevlendirilerek Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın avukatlarının mahkemeye sunduğu bir takım görüntüler ile ham görüntülerin karşılaştırılmasını istedi.

Gazeteciler Can Dündar ile Rıdvan Akar'ın programına katılan merhum başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'in konuşmalarının bazı kısımlarının avukatlarca kesildiği saptandı. Görüntülerde, Bülent Ecevit'in sağlık durumu ve o dönemin politik gelişmelerinin konuşulduğu görüldü.

4 KEZ KESİNTİ SAPTANDI

Teknik bilirkişi Rıhtım Korkmaz'ın 23 Kasım 2010 tarihinde, mahkemeye sunduğu bir sayfalık yazıda şöyle denildi:

"Sanık müdafilerinin verdiği görüntülerin olduğu DVD'deki görüntülerin daha kısa olduğu, baştan başlamayıp sona kadar sürmediği ham görüntülerdeki kayıtlara karşılaştırıldığında; 02:34-02:39 dakikaları arasında 5 saniye, 03:58-04:19 dakikaları arasında 21 saniye, 07:01-07:13 dakikaları arasında 12 saniye ve 07:52-08:20 dakikaları arasında 28 saniyelik 4 kez kesinti yapıldığı görülmüştür."

KESİLEN GÖRÜNTÜLERDEKİ KONUŞMALAR

Rahşan Ecevit: Medya birisinin elinde diyorlardı onun da yazdırdıkları var özür dileyerek, Emin Çölaşan'ın yazdıkları çok çirkindi. Bir gazeteciden bir şey beklemezdim. Gazeteciden değil insan olandan böyle bir şey beklemezdim.

Rahşan Ecevit: Evet söylendi. Öyle söylendiği için biz çok bunaldık. Şimdi burada dedikodu yapayım ister misin, istemezsin tabi. Hayır.

Bülent Ecevit: Rahşan bu konuyu kapatalım.

Rahşan Ecevit: Kapatalım Bülent, ben de kapatıyorum. Ama sana böyle bir telkinde bulundular.

Bülent Ecevit: Kim bulundu.

Rahşan Ecevit: Ama söylemek istemiyorum çünkü...

Rahşan Ecevit: Ama Bülent öyle söyledi ve üstünde çok durdu. O kadar durdu ki biz bunaldık, ayağa kalktık.

Gazeteci: Kalkmasını siz mi söylediniz?

Rahşan Ecevit: Kalktı ve ayakta kaldı. Orada yanlış bir tutum vardı. Oradan MGK'ya gitti.

Gazeteci: Emin Çölaşan'ın yazısıyla ilgili sizin yorumunuz.

Bülent Ecevit: Çok çirkin bir yazı tabi. Rahşan haklı olarak tepkisini söyledi. Hastaneden dışarı sızdırılan bir takım haberler ayrıca çirkindi. Kimler yaptı, kimler yapmadı, onu bilemiyorum. Neyse...

Gazeteci: Kamuoyunda sizin başbakanlık yapamayacağınıza dair bir inanç oluşturulmaya çalışılıyordu.

Rahşan Ecevit: Evet o inanç oluşturulmaya çalışıyordu.

Bülent Ecevit: Seçim geliyor. Ben yatakta kalıcam. Bunu içime sindirmem mümkün değildi. Gerçekten yatakta hasta olsam çaresiz, katlanırdım.

Gazeteci: Hastanenin önünde düşme tehlikesi atlattınız?

Rahşan Ecevit: O, hastalıkla ilgili değildi. Belki önünü göremedi. Herkes bir merdivende sendeleyebilir.

BÜLENT ECEVİT HASTANEDEN AYRILDI, İYİLEŞTİ!

Ergenekon Terör Örgütü iddianamesinde, Ergenekon üyelerinin, 1999'da MHP ve ANAP'la birlikte koalisyon hükümeti kuran Bülent Ecevit'in başbakanlıktan ayrılması için çeşitli teşebbüslerde bulunduğu bilgisine yer veriliyor. Ergenekoncular, Bülent Ecevit'e darbe girişiminde bulunmak için kendisi hakkında 'İş göremez' raporu hazırlamış.

BAŞKENT HASTANESİ, "İŞ GÖREMEZ" RAPORU VERMEK İSTEDİ!..

Bülent Ecevit'in tedavi olduğu Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın başhekimi olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi, Bülent Ecevit'in görevden alınmasında etkin rol oynamış.

Bülent Ecevit'in yakın koruması İzmir Milletvekili Recai Birgün, Başkent Hastanesi'nin Bülent Ecevit hakkında, "İş göremez" raporu düzenleyeceği yönünde duyum aldıklarını, bunun üzerine hastane ile olan bütün ilişkilerini ve tedavilerini kestiklerini açıklamıştı. Başkent Hastanesi'nde iyileşmesinin mümkün olmadığı söylenen Ecevit, doktorlara rağmen evine gitmiş ve iyileşmişti.

KENAN KIRAN / YENİAKİT

HABERE YORUM KAT