1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ebu Ubeyde: "İşgale Karşı Nihai Zafere Giden Dönüm Noktası"
Ebu Ubeyde: "İşgale Karşı Nihai Zafere Giden Dönüm Noktası"

Ebu Ubeyde: "İşgale Karşı Nihai Zafere Giden Dönüm Noktası"

Gazze halkının savaş boyunca kahramanca direndiğini ifade eden İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, “Gazze'nin zaferi, işgale karşı nihai zafere giden dönüm noktasıdır.” dedi.

27 Ağustos 2014 Çarşamba 16:26A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'nin ve direnişin son savaşta kazandığı zaferin işgale karşı kesin zafere giden dönüm noktası olduğunu söyledi.

Ebu Ubeyde, bu sabaherken saatlerde sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'daki hesabında yaptığı açıklamada, "Her alanda ve düzeyde savaş öncesi ve sonrası aynı olmayacak. Tarih buna şahitlik ve önümüzdeki günler hakemlik edecek." dedi.

Kassam sözcüsü, tarihin 26 Ağustos 2014'te direnişin işgal rejimine karşı zafer kazandığını yazacağını belirtti.

Ebu Ubeyde, Gazze'nin vefakar ve cefakar halkıyla birlikte bölgenin son çağda gördüğü en azgın güce karşı zafer kazandığını ifade ederek, Gazze halkının elli bir gün kahramanca savaştığını ve direndiğini söyledi.

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı da Gazze halkını işgale karşı kazandığı zafer dolayısıyla kutladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bu zafer, halkımızın özgürlüğü ve işgale son verme yolunda yeni bir dönem başlatacak" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, insanların hayatını tehlikeye atmamak için kutlamalar sırasında havaya ateş açılmaması çağrısı yapıldı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT