1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ebu Ubeyde: “Esir Takası 1050 Kişiyi Kapsıyor”
Ebu Ubeyde: “Esir Takası 1050 Kişiyi Kapsıyor”

Ebu Ubeyde: “Esir Takası 1050 Kişiyi Kapsıyor”

İzzeddin El-Kassam Tugayları, Siyonist işgal rejimiyle yapılan esir takası anlaşmasının Şalit’e karşılık 1050 Filistinli esirin serbest bırakılmasını içerdiğini belirtti.

16 Ekim 2011 Pazar 15:49A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Siyonist işgal rejimiyle yapılan esir takası anlaşmasının Şalit’e karşılık 1050 Filistinli esirin serbest bırakılmasını içerdiğini belirtti.

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde esir takasıyla ilgili olarak bugün (15 Ekim Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi: “Esir takasında aslında Şalit’e karşılık 1050 kişi serbest kalıyor. Daha önce Şalit’in hayatta kaldığına dair verilen görüntüye karşılık salıverilen yirmi bayan esir bu anlaşmanın bir parçasıydı. Golan tepelerinden salıverilen üç esir de yine bu anlaşmanın bir parçası. Esir takasını şimdiye kadar geciktiren ve zorlaştıran Siyonist zindanlarda bulunan esir liderlerin durumuydu. Ama görüşmeler boyunca kararlı davranan Hamas, zindandaki 50 liderden 44’ünü anlaşmaya dâhil etmeyi başardı. İşgal hükümeti bunlardan hiçbirini serbest bırakmaya yanaşmıyordu.”

Ebu Ubeyde devamla şunları söyledi: “Hamas hareketi müebbet ceza alanları da gündeme aldı ve taleplerimizin %95’ini kabul ettirdi. Bununla Siyonist rejimin çizdiği kırmızı çizgileri aştık ve engelleri kaldırdık.”

Filistin dışına çıkacak esirler konusuna da değinen Ebu Ubeyde “Siyonist rejim 260 kişinin başka yerlere gönderilmesini isteyip bunda ısrar ederken, Hamas bu sayıyı 40’a indirmeyi başardı. Bunlar da birkaç yıl sonra vatanlarına geri dönecekler” dedi. (FEM) 

HABERE YORUM KAT