1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ebu Katade’ye Şartlı Tahliye Tartışması
Ebu Katade’ye Şartlı Tahliye Tartışması

Ebu Katade’ye Şartlı Tahliye Tartışması

Müslüman ilim adamı Ebu Katade’nin, İngiltere’de şartlı tahliye edilecek olması ülkede tartışmalara neden oluyor.

08 Şubat 2012 Çarşamba 02:35A+A-

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) geçen ay, Ebu Katade’nin ülkesi Ürdün’e gönderilirse kötü muameleye ve işkenceye maruz kalabileceğine, adil yargılanamayacağına ve İngiltere’den sınır dışı edilmemesine hükmetmesinin ardından, önceki gün İngiltere’de şartlı tahliye kararı verildi.

İngiltere’deki Özel Göç Temyizleri Komisyonu Yargıcı John Mitting, bir dönem “Usame bin Laden’in Avrupa’daki sağ kolu” olarak nitelendirilen ve 6 yıldır İngiltere’deki Long Lartin hapishanesinde gözaltında tutulan Ebu Katade’nin şartlı tahliyesine karar verdi.

Kararın ardından İngiltere İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ebu Katade, güvenliğimiz için tehdit oluşturan ve İngiltere’yle ilgili düşünce ile tavırlarını değiştirmemiş tehlikeli bir kişidir. En sıkı şartlı tahliye koşullarını görüşüyoruz çünkü bu hükümet, ulusal güvenliği korumak için gereken tüm önlemleri alacaktır” denildi.

Yeni Akit'te yer alan habere göre 51 yaşındaki Katade’nin şartlı tahliye şartları arasında, ayak bileğine elektronik kelepçe takmak, günün sadece iki saatinde sokağa çıkabilmek, cep telefonu ve interneti kullanmamak, görüşeceği kişileri önceden İngiliz makamlarına onaylatmak yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum