1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Ebu Garib Hapishanesi Kapatıldı
Ebu Garib Hapishanesi Kapatıldı

Ebu Garib Hapishanesi Kapatıldı

İsmi ABD'nin işkence vahşetiyle dünya gündemine giren Ebu Garib kapatıldı, 2400 tutuklu, diğer hapishanelere nakledildi.

15 Nisan 2014 Salı 17:23A+A-

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısında bulunan Ebu garib hapishanesi kapatıldı. Hapishanenin kapatıldığını Irak Adalet bakanı açıkladı.

Irak Adalet Bakanı Hasan El Şimmari, Ebu Garib hapishanesinin kapatıldığını, hapishanede bulunan 2 bin 400 mahkumun başka hapishanelere nakledildiğini duyurdu. Şimmari bunun bir tedbir adımı olduğunu, Ebu Garib'in bulunduğu bölgenin istikrarsız bir bölge olduğunu söyledi.

Hapishane, El Kaide ile Irak güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı El Anbar bölgesinin sınırında bulunuyor. 

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Ebu Garib ve bir diğer hapishaneye baskınlar düzenlenmişti. Baskın yapan gruplar yüzlerce mahkumu serbest bırakmış, baskınlar sırasında çıkan çatışmalarda onlarca güvenlik görevlisi ve mahkum da hayatını kaybetmişti.

Ebu Garib hapishanesi, 2004 yılında Irak'ı işgal eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerlerinin kontrolündeydi. Bu sırada, ABD askerinin Iraklı mahkumlara ağır işkenceler yaptığı ortaya çıkmış ve işkence vahşeti tüm dünyadan tepki çekmişti.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT