1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Dusseldorf'ta Darbeye Lanet Direnişe Dua
Dusseldorf'ta Darbeye Lanet Direnişe Dua

Dusseldorf'ta Darbeye Lanet Direnişe Dua

Mısır İntifadasının yıldönümü nedeniyle Almanya'nın Dusseldorf Tren İstasyon Meydanı'nda bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Özgür-Der gönüllüleri de destek verdi.

25 Ocak 2015 Pazar 16:21A+A-

25 Ocak 2011 Mısır İntifadasının / Devrim Süreci'nin yıldönümü nedeniyle Almanya'nın Dusseldorf Tren İstasyon Meydanı'nda bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Özgür-Der gönüllüleri de destek verdi.

İnsan sirkülasyonun yoğun olduğu Dusseldorf Tren İstasyonu Meydanı'nda yapılan etkinlikte Mısır'daki Devrim Süreci ve yapılan askeri darbe ve hukuksuzluğunu yazı ve resimlerle tanıtan bir sergi açıldı. Ayrıca tren yolcularcına Mısırlı gençler tarafından sürekli bilgilendirici el ilanları dağıtıldı.

Etkinlikte 14-16 saatleri arasında Tahrir ve Rabiatül Adeviyye meydanlarında çalınan marşlar dinletildi. Bu marşlar eşliğinde şu sloganlar atıldı. "Yaşasın Mısır Halkının Direnişi", "Kahrolsun Sisi Cuntası", "İş, Aş, Adalet, Özgürlük", "Başkan Mursi'ye Özgürlük", "Çocuk ve Kadın Katili Kahrolası Sisi", "Lanet Olsun Kukla Cuntalarına", "Yaşasın Mısır Halkının İnkılabı", "Yaşasın İslam Kardeşliği"

Özgür-Der gönüllüleri de "İnananlar saldırıya uğradıkları zaman birlik olur dayanışırlar" mealli Şura suresinin 39. ayetinin almanca ve türkçe dövizlerini taşıdılar.

Program Almanya'da ikamet eden Dr. Saadat'ın kısa bir konuşması ve bir ihvan mensubunun dua ile sona erdi.

almanya-20150123-01.jpg

almanya-20150123-02.jpg

almanya-20150123-03.jpg

almanya-20150123-04.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum