1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Dünyanın Gözü Önünde Çocuklarımız Katlediliyor"
"Dünyanın Gözü Önünde Çocuklarımız Katlediliyor"

"Dünyanın Gözü Önünde Çocuklarımız Katlediliyor"

Halep’in eski valisi Abdurrahman Dedem, “Rusya, bölgenin iktisadî başkenti Halep’i haritadan silmeye çalışıyor. Belki önümüzdeki günlerde Halep’ten eser kalmayacak. Bu katliam insanlığın utanç tablosu olarak hafızalara kazınacaktır.” dedi.

30 Nisan 2016 Cumartesi 06:42A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Halep'in eski valisi Abdurahman Dedem, Yeni Şafak'a konuştu.

Rusya'nın Suriye'de sivilleri katlettiğini söyleyen Dedem, “Nusayri, Ortodoks ve Şia ittifakı, Suriye'nin Sünni kenti ve iktisadî başkenti Halep'i haritadan silmeye çalışıyor.” dedi.

Suriye'nin tarihî şehri Halep'i Esed'in bombalarla tükettiğini ifade eden Dedem, “Esed'in bombalarla tükettiği Halep'te son kalan bizleri de Putin ortadan kaldırmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

“Halep’i Bu Mezalimden Kurtarın”

Halep'in bu “mezalim”den kurtarılması gerektiğine dair çağrıda bulunan Dedem, “Nüfusunun tamamı Sünnilerden oluşan Halep şehri bütün dünyanın duyarsızlığı eşliğinde yok ediliyor. Birkaç gün sonra tüm değerlerimiz ile birlikte Halep tam bir enkaza dönüşecek. Esed rejimi, İran ve Rusya bu yöndeki bütün hazırlıkları tamamladı. Bu çağrı belki son olacak. Ancak aracılığınızla insanlığın vicdanına sesleniyorum: Halep'i bu mezalimden kurtarın.” diye konuştu.

yilmaz_bilgen_abdurrahman_dedem.jpg

“Bu Katliam İnsanlığın Utanç Tablosu”

“Câmîler, hastaneler, pazar yerleri, sivillerin evleri tüm şiddeti ile bombardımana tâbi tutuluyor.” ifadelerini kullanan Dedem, “Belki önümüzdeki günlerde Halep'ten eser kalmayacak. Bu katliam insanlığın utanç tablosu olarak hafızalara kazınacaktır.” dedi.

“Bu Vahşete Sessiz Kalındı”

Dedem sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esed rejimi aciz kaldığı noktada Rusya'yı yardıma çağırdı. Putin, Esed'den beter bombardımanlarla kentlerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızı, şehirlerimizi katletti. Bu vahşete medenî dünya seyirci kaldı. Suriye devrimini desteklediğini iddia eden ABD'nin sessizliği ise Rusya'yı cesaretlendirirken, katliamların da ortağı olmasını sağladı.”.

“Şer İttifakı: Esed, İran, Rusya”

Batılıların kendileri için huzur isterken, Halep halkına kan ve ölümü layık gördüklerini söyleyen Dedem, “Suriye devrimi totaliter bir yönetime başkaldırı ve meşru bir isyandır. Bizim şehrimizde hiçbir terör unusuru bulunmamakta. Halep'i tehdit eden en büyük terör bütün dünyanın gözü önünde çocuklarımızı topluca öldüren Esed, İran ve Rusya terörüdür. Bu şer ittifakı Halep'i kuşatan en büyük tehlike özelliğini taşıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT