1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Dünyadaki Tüm Evleri Çadır Sanıyorlar!
Dünyadaki Tüm Evleri Çadır Sanıyorlar!

Dünyadaki Tüm Evleri Çadır Sanıyorlar!

Kimisi baba kucağında kimisi ana karnında savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen minik Suriyeliler, çadırları gerçek ev sanarak büyüyor.

23 Ekim 2016 Pazar 14:22A+A-

Suriye’de 6 yıla yakın süredir devam eden, on binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan savaş nedeniyle Suriyelilerin güvenli liman olarak gördüğü Türkiye, ülkenin dört bir yanından kaçanlara kucak açmaya devam ediyor.

Nisan 2011’de iltica eden Suriyeliler için ilk olarak kurulan Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki TEKEL Çadır Kenti de o günden bu yana 3 bin mülteciyi misafir ediyor.

Çadır kentte yaşayanların yarısından fazlası, yani bin 600’e yakını 0-16 yaş arası çocuklardan oluşuyor. Bunların 567’si de hayata gözlerini Türkiye’de açan bebekler.

Kimisi baba kucağında, kimisi ana karnında Türkiye’ye gelen birçok küçük çocuk, ev bildikleri çadırlarda büyümeye devam ediyor.

dunyadaki_tum_evleri_cadir_saniyorlar-(1).jpg

Ana sınıfından liseye kadar tüm eğitimlerini çadır kentlerde alan çocukların bir kısmı memleketlerini hiç görmemiş, bir kısmı da küçük yaşta geldiği için evini veya köyünü hatırlamıyor.

Hattâ bazıları, hayatı çadır kentte tanımaya başladığından dünyadaki tüm evlerin çadırlardan olduğunu düşünüyor.

dunyadaki_tum_evleri_cadir_saniyorlar-(3).jpg

“Bir Evde Hiç Kalmadılar”

İdlib kentinden 5 yıl önce kaçıp gelen Ahmet Zekkuri, AA muhabirine, 1 yaşındaki çocuğu ve eşiyle Türkiye’ye geldiklerini söyledi.

Türkiye'ye geldiklerinde eşinin hamile olduğunu aktaran Zekkuri, şunları kaydetti:

“Çadır kentte 2 çocuğum dünyaya geldi. Hiçbiri ne köyümüzü ne de evini gördü. 1 yaşındaki kızım şimdi anaokuluna başladı. Diğerleri de burada büyüdü. Tüm hayatları çadırlarda geçiyor. Dile dolay, yaklaşık 5 yıldır vatanımızdan uzakta, çadır kentte hayatımızı sürdürüyoruz. Çocuklarım bir evde hiç kalmadığından, çadırı ev sanıyor. Dünyadaki tüm evleri de çadırdan biliyorlar.”

dunyadaki_tum_evleri_cadir_saniyorlar-(2).jpg

Zekkuri, Suriyelilere kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar olduklarını, çocuklarının geleceği için savaşın artık bitmesini istediklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT