1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dünya Doğu Türkistanlılar Kardeşlik Buluşması
Dünya Doğu Türkistanlılar Kardeşlik Buluşması

Dünya Doğu Türkistanlılar Kardeşlik Buluşması

Geleneksel olarak düzenlenen "Dünya Doğu Türkistanlılar Kardeşlik Buluşması"nın dördüncüsü 8 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

07 Temmuz 2012 Cumartesi 15:41A+A-

Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Abdulehed Er, 9–14 Temmuz 2012 tarihleri arasında 4. Dünya Doğu Türkistan'lılar Kardeşlik Buluşması kampı düzenleyeceklerini, bu seneki kampın ana konusunun "Sosyal Medya", "Eğitim", "Uygulama" ve "Dayanışma" olacağını söyledi. 8 Temmuz Pazar günü ise açılış toplantısı yapılacak.

Bu buluşma Doğu Türkistan'lılar arasında kardeşlik ve dayanışma bilinci oluşturmak maksadıyla düzenlenecektir.

Doğu Türkistan asıllı akademisyenler, düşünürler, kanaat önderleri ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek bu kamp faaliyetine, Doğu Türkistan davasına gönül veren kişi ve kurumların da iştirak edeceği belirtilirken, buluşmaya TGTV, İDSB, İHH, Siyasal Vakfı, SDP ve İnsan ve Medeniyet Hareketi gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra SalamWorld internet portalının da destek verdiği kaydedildi.

8 Temmuz 2012 Pazar günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde açılışı yapılacak buluşmaya, 17 ülkeden Doğu Türkistan asıllı akademisyen, düşünür, kanaat önderleri ve sivil toplum temsilcilerinin, yanı sıra İstanbul'da bulunan birçok sivil toplum kuruluş temsilcileri, Doğu Türkistan'lılar ve Doğu Türkistan davasına gönül veren kişiler de iştirak edecek.

Dernek Başkan Yardımcısı Er, Doğu Türkistan davasına gönül veren herkesin buluşmaya davetli olduğunu söyledi.

Doğu Türkistan'lılar İstanbul'da buluşuyor

8 Temmuz 2012 Pazar Saat: 10:00

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi

İstanbul 

HABERE YORUM KAT