1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dünün Mazlumları Bugünün Zalimleri
Dünün Mazlumları Bugünün Zalimleri

Dünün Mazlumları Bugünün Zalimleri

Ümmetin yeniden diriliş hamlesi önce Suriye’de durduruldu ve bunda en önemli pay sahibi de kendini tek İslam Devleti olarak pazarlayan İran ile Şiaperestler oldu.

21 Kasım 2014 Cuma 21:13A+A-

Mustafa Siel / Haksöz Haber

Kim Çizdi Bu Sınırları?

100 yıl öncesinde aynı devletin sınırları içinde bulunan, aynı devletin vatandaşları olan başta Filistin, Suriye ve Irak olmak üzere pek çok coğrafyada,  yıllardır kan gövdeyi götürüyor maalesef. Türkiye’de son yıllarda pek çok alanda olumlu gelişmeler görülürken, bu memleketlerde hemen her şey her gün daha kötüye doğru gidiş sürecinde.

Libya gibi bazı memleketler daha önce kopartılmışken, Sykes-Picot denen idam fermanıyla son öldürücü darbe vuruldu ve parça parça edildi Osmanlı.  Asırları deviren yaşlı Osmanlı çınarı Batılı Devletlerce cetvelle çizilen yapay sınırlarla paramparça edildi, batının yerli uşaklarının bilinçli ve bilinçsiz işbirliğiyle.

100 Yıl Uyuyan Ümmet

Türkiye’de ve diğer İslam Beldelerinde batı uşağı mankurtlar kendilerini, adeta kutsadıkları yapay sınırlara madden ve manen hapsetseler ve batı adına adeta bir sürü gibi gütmeye çalıştıkları ümmetin bilincinden silmeye çalışsalar da, tek bir ümmet ve tek bir memleket olduklarına dair bilincin derin izleri kaldı hep ümmetin derin şuur altında.

Son yıllarda düşe kalka da olsa yeniden uyanmaya başlayan ümmet bilinci, yapay sınırların yeniden sorgulanmaya başlanmasına, ümmetin farklı coğrafyalarına adeta birer deli gömleği gibi giydirilen ulus ve ulusal sınırların anlamsızlığının fark edilmesine yol açmaya başladı.

Kudüs ve Mescidi Aksa, Derin Uykudaki Ümmet Bilincinin Sigortaları

1948’den beri fiilen ve resmen işgal altında bulunan Filistin, 1967’de tamamen işgal edilen Kudüs ve Mescidi Aksa, ümmetin derin bilinçaltında uyuyan ümmet bilincinin en önemli sigortaları ve yeniden uyanmasının en büyük tetikleyicileri oldular bu güne değin.

Buraların batının sınırsız desteğindeki bir avuç Yahudi çetecinin işgaline girişi ve gün be gün Yahudileştirmesi, adeta ümmetin derin bilinçaltının çatlayarak ümmet bilincinin bir volkan gibi fışkırmasına zemin hazırladı.

Yapay Sınırları Çatırdatan Ortadoğu İntifadası

Aralık 2011’de Tunus’ta başlayan kimilerine göre Arap, kimilerine göre Ortadoğu, bize göre İslam İntifadası, aslında bilinçaltına iteklenen ümmet bilincinin yeniden depreşmesinin ve yapay sınırlarının en derinlerden çatırdamasının ayak sesleri idi.

Yazının Devamı >>>