1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Dubai’de İlk Robot Polis Göreve Başlıyor
Dubai’de İlk Robot Polis Göreve Başlıyor

Dubai’de İlk Robot Polis Göreve Başlıyor

İlk polis robotun kamuoyuna tanıtıldığı Dubai’de 2030 yılına kadar alışveriş merkezleri ve turistik bölgelerdeki polislerin dörtte biri robot olacak.

25 Mayıs 2017 Perşembe 12:32A+A-

Dubai’de emniyet yetkilileri, kentte görev yapacak ilk robot polisi kamuoyuna tanıttı. Robot polis, kentteki alışveriş merkezlerini ve turistik ziyaret yerlerini denetleyecek.

Ayrıca, insanlar robota suç ihbarında bulunabilecek, ceza ödeyebilecek ve göğsündeki dokunmatik ekran üzerinden bilgi alabilecek.

Robot polis tarafından toplanan veriler ulaştırma yetkilileriyle de paylaşılacak.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, hükümet, 2030’a kadar polis gücünün yüzde 25’ini robotlaştırmayı planladığını belirtiyor.

Ancak hükümet yetkilileri, robotların insanların yerini almayacağını aktarıyor.

dubai_robot-(2).jpg

“Polis Memurlarımızın Yerlerini Değiştireceğiz”

Dubai Emniyeti Akıllı Hizmetler Başkanı Halid Razuki, “Polis memurlarımızı bu araçla yer değiştirmeyeceğiz.” dedi.

Razuki şunları ekledi:

“Ancak Dubai’de yaşayanların sayısı artıyor. Bu yüzden doğru yerde çalışmaları ve güvenli bir şehri mümkün kılmaları için polis memurlarımızın yerlerini değiştireceğiz. Birçok insan emniyet müdürlüklerini ve müşteri servisini ziyaret ediyor ancak bu araçla, halka 7 gün 24 saat ulaşabiliriz.”

Robot şu an için sadece Arapça ve İngilizce iletişim kurabiliyor ancak ileride Rusça, Çince, Fransızca ve İspanyolca’yı da kullanabilir olması hedefleniyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT