1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Doğu Türkistan'ın Korla Şehrinde Çin'in Başörtüsü Yasakları!
Doğu Türkistan'ın Korla Şehrinde Çin'in Başörtüsü Yasakları!

Doğu Türkistan'ın Korla Şehrinde Çin'in Başörtüsü Yasakları!

Çin’in getirmiş olduğu yasaklar ile dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüşen Doğu Türkistan’da yasaklar devam ediyor!

22 Mayıs 2016 Pazar 05:44A+A-

Doğu Türkistan Bülteni Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Çin, Doğu Türkistan’ın Korla şehrinde cadde ve sokaklara başörtüsüyle ilgili yasakların maddeler hâlinde sıralandığı duyuru afişleri astı.

Korla şehrine asılan afişlerde, cilbab ve onun görevini yerine getiren kıyafetlerin asla kullanılamayacağı, şal takanların boyunlarını kapatamayacağı belirtilirken, bu kurallara uyulmadığı takdirde ise para veya hapis cezası uygulanacağı söyleniyor.

cin_dogu_turkistan_basortusu_yasaklari.jpg

Uygurca olarak hazırlanmış duyuru afişinin tercümesi:

1. Genel görünüşleri itibariyle değişik şekilde başörtüsü takan ve kullananlar

a. Böşörtüsünün bağlantı yerlerine tutturma iğnesi ve kıskaçlar takılmayacak.

b. Başörtüsünün altına bone (posma) takılmayacak.

c. Şal takanlar taktıkları şalı boynunu kapatacak şekilde dolamayacak, taktıkları şalı normal dışı olarak çeşitli şekil ve modalara göre bağlamayacak.

d. Cilbab, cilpab benzeri veya onun görevini yapan başka kıyafetler kullanılmayacak.

2. Uygurların geleneksel giyim-kuşam âdetlerine aykırı şekilde giyinen hanımlar ve kızlar görüldükleri yerde gözaltına alınarak dönüştürme eğitimine tâbi tutulacak. Bu hizmet bugünden itibaren başlatılmış bulunmaktadır.

Bölgemiz sakinlerinin yukarıda belirtilen kılık-kıyafet ve başörtüsü takılması hususundaki talimatlara kesinlikle riayet etmesi gerekmektedir. Belirtilen talimatlara aykırı hiçbir şekilde kılık-kıyafet giyilmeyecek ve başörtüsü takılmayacaktır.

Eğer yukarıdaki talimatlara aykırı davrananlar ve giyinenler Kontoral elemanlarımız (Çarlaş Hadımları) tarafından görüldükleri yerde gözaltına alınacak ve gerekli yasal işleme tâbi tutulacaklardır. Bu konudaki tüm sorumluluk talimatlara aykırı davranan kişilerin olacaktır.

Bu talimatnamede belirtilen Devlet Hizmeti çok ciddi ve sıkı şekilde izlenecek ve takip edilecek olup, talimatlara aykırı davranan vatandaşlara aşağıdaki cezalar uygulanacaktır:

1. Çeşitli mali ve fizikî cezalandırmalar.

2. Kimliklerini elektnonik ortamda kısıtlama ve işaret konularak (çikit=nokta konularak) kendileri gözetleme objesi olarak kabûl edilecek ve sürekli izlenerek takip edileceklerdir.

3. Dönüşterme (özgertme=manevî baskı ve beyin yıkama) uygulamasına tâbi tutulacaklardır.

4. Daha sonra tespit edilecek diğer cezalara çarptırılacaklardır.

Vatandaşlarımızın yukarıda talimatlandırılan hususlara özenle uymaları ve bu yönde yürütülecek bütün icraatalara yardımcı olmaları ve katkı sağlamaları öncelikli olarak bölgemiz sakinlerinin kendi manfaatlari olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Bölgemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın ve aile fertlerinin yukarıda belirtilen kılık-kıyafet ve başörtüsü talimatnamesine dikkat etmeleri ve bu talimatname hükümlerine özellikle uymaları son kez bir kez daha önemle hatırılatılır.

Korla Şehri Armut (Neşput) Çiçeği Bölgesi Yönetim Komitesi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum