1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Doğu Türkistan'da Cep Telefonu Uygulamasına Terör Suçu
Doğu Türkistan'da Cep Telefonu Uygulamasına Terör Suçu

Doğu Türkistan'da Cep Telefonu Uygulamasına Terör Suçu

Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanların cep telefonundan yasaklanan dini içerikli sitelere ulaşmayı sağlayan program terör kapsamına alındı.

27 Ekim 2016 Perşembe 18:40A+A-

Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistan’da yıllardan beri uyguladığı cep telefonu yasaklarına bir yenisi eklendi.

Ülkede kullanılan akıllı cep telefonlarına internet sitelerine erişebilmek için indirilen bazı programların “ 2. Dereceli Terör Suçu” kapsamına alındığı ve bunu yapanların ağır cezalara çarptırıldıkları açıklandı.

Amerika’nın sesi radyosunun Hong Kong gazetelerini kaynak göstererek verdiği haberlere göre bir internet Sitesi abonesinin sosyal medyada yayınladığı konu ile ilgili hazırlanan iddianameye göre 13 Ekim’de Urumçi’nin kuzeyinde yer alan ve Hui(Çinli) Müslümanların çoğunlukta oturdukları Sanci kentinde yaşayan bir kişinin yönetimin sansür yasağını kırmaya yarayan bir programı kendi cep telefonuna indirdiği için “2.Dereceli Terör Suçlusu”olarak tutuklandığı belirtildi.

Konunun uzmanlarının bildirdiiklerine göre 2.dereceli Terör Suçlusu olarak tutuklanan ve ismi açklanmayan kişinin yasaklanan bazı sitelere erişim sağlamak için gerekli programları kendi akıllı cep telefonuna indirdiği bilgisi de yer aldı.

Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da özellikle Müslüman Uygur Türklerinin kullandıkları akıllı cep telefonlarına Allah lafzı, Peygamberimizin ismi ile dini yazı, vaaz ve video görüntüleri başta olamk üzere dini içerikli bütün konuların yüklenmesini ve kullanılmasını yıllardır yasaklamış durumda.

Kaynak: Yeni Akit

HABERE YORUM KAT