1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Doğu Guta’nın Öncü Şahsiyetlerinden Ebû Me’mûn Esed’in Saldırısında Şehit Düştü
Doğu Guta’nın Öncü Şahsiyetlerinden Ebû Me’mûn Esed’in Saldırısında Şehit Düştü

Doğu Guta’nın Öncü Şahsiyetlerinden Ebû Me’mûn Esed’in Saldırısında Şehit Düştü

Katil Esed rejiminin kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta’da gerçekleştirdiği vakum bombalı saldırıda Mesâr Eğitim Akedemisi idâreci ve öğretmenlerinden Gûta Yargı Meclisi kadılarından avukat Fehd Ebû Me'mûn ve yeğenleri şehit edildi!

17 Kasım 2017 Cuma 16:44A+A-

Konuyla ilgili Haksöz-Haber’e bilgi veren yerel kaynaklar şunları kaydetti:

“Doğu Ğûta'da desteklediğimiz Mesâr Eğitim Akedemisi idâreci ve öğretmenlerinden Ğûta Yargı Meclisi kadılarından avukat Fehd Ebû Me'mûn şehit olmuştur. Kendisi Ğûta'daki mücâlede ve direnişin meçhul erlerinden idi. Bombardıman ne kadar yoğun olursa olsun camide namaz kılındığı sürece cemaatle namazı terk etmediğine şâhitlik edilen Gûta'nın nâdide şahsiyetlerinden birisiydi. Rabbim kendisine rahmet eylesin. Gûta ehli ile âilesine ise sabr-ı cemîl ve yerini doldurabilme hususunda muvaffakiyet bahşetsin.”

fehd-ebu-memun.jpg

Vakum bombası içeren bombardımanda Şehid Fehd Ebû Me’mûn’un aile apartmanının da isabet aldığı ve kendisiyle birlikte kardeşinin hanımı ve 3 çocuklarının da şehit olduğu bildirildi.

1-019.jpeg

Ayrıca düne kadar yoğun bir şekilde misket bombası kullanan rejimin, bugün birçok beldede vakum bombası kullanmaya başladığına dikkat çeken yerel kaynaklarımız, Dûma'da gerçekleştirilen saldırıda da Sivil Kurtarma gönüllülerinden 3 kişinin arama-kurtarma çalışması esnasında şehit edildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum