1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Doğu Guta’daki Ablukadan Kurtulan Aile Türkiye’ye Geldi!
Doğu Guta’daki Ablukadan Kurtulan Aile Türkiye’ye Geldi!

Doğu Guta’daki Ablukadan Kurtulan Aile Türkiye’ye Geldi!

Esed rejiminin Doğu Guta ablukasından kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli aile, Konya’da bir haftalık bebekleriyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

10 Ocak 2018 Çarşamba 12:35A+A-

Suriye’de Beşşar Esed rejiminin, Şam’da abluka altında tuttuğu Doğu Guta bölgesinden kaçan Suriyeli aile Türkiye’ye geldi. Konya’ya gelerek 2 göz bir gecekondu kiralayabilen aile, gelen yardımlar sayesinde ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yarısı çocuk yaklaşık 400 bin sivilin yaşadığı Doğu Guta’dan, artan saldırılar ve rejimin ablukasından kurtulmak için kaçarak 2 hafta önce Reyhanlı’dan Türkiye'ye giriş yapan Halit ve Nevruz Ahmir çifti, yerleştikleri Konya’da biri bebek 6 çocukla zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.

Doğu Guta’nın Medyere semtinden gelen aileye hayırseverler ve yardım kuruluşları destek veriyor. Bütün paralarıyla 2 göz bir gecekondu kiralayabilen aile, zaman zaman yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle soğuk kış şartlarında mum ışığında oturuyor.

Memleketlerinden ve sevdiklerinden uzakta, çaresiz bir şekilde yeni bir hayata başlayan Ahmir ailesi, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Bebeğini Türkiye’de Dünyaya Getirdi

İki hafta önce Türkiye’ye gelen Ahmir ailesinin en küçük üyesi Ahmet bebek, bir hafta önce dünyaya geldi. Hamileliğinin son ayında, ailesiyle zorlu bir yolculuğun ardından Türkiye’ye ulaşan anne Nevruz Ahmir, Konya’da kucağına aldığı evladının hastalanmasından endişe ediyor.

Baba Halit Ahmir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahmet bebeğin bakımı ve diğer çocukları için bir iş bulmaya, bazı ev eşyalarına ve ısınmaya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Konya’ya geldikten birkaç gün sonra eşi Nevruz’un Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde doğum yaptığını anlatan Ahmir, “Oradaki zulümden kaçtığımız için mutluyum. Bir haftalık bebeğimiz var. Evde bazı eşyalarımız eksik. Gelecek yardımları bekliyoruz.” diye konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT