1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Doğu Guta'da 'Vahşet Politikası' Kazandı
Doğu Guta'da 'Vahşet Politikası' Kazandı

Doğu Guta'da 'Vahşet Politikası' Kazandı

Haftalarca süren rejim ve Rus bombardımanında sonra yüzlerce muhalif savaşçı ve ailesi bölgeyi terk etti.

24 Mart 2018 Cumartesi 15:44A+A-

Rejim ve Rus uçaklarının Şam'ın Doğu Guta bölgesini hedef alan yoğun bombardımanının ardından 1600 muhalif savaşçı ve 6 bine yakın aile üyelerinin bölgeyi tahliye etmesi bekleniyor.

Harasta'da tahliye anlaşmasının açıklandığı Çarşamba gününden beri otobüslerin bombalanan bölgenin dışında bekletildiği aktarılmıştı. Dün itibariyle Harasta'dan 413'ü savaşçı olmak üzere 1580 kişinin tahliyesi sağlanmıştı.

Anlaşma, rejimin Şam'daki üs ve kurumlarını güvene alması açısından önemli bir aşama olarak değerlendiriliyor.

3 ayrı bölge

Doğu Guta'ya yönelik 18 Şubat'tan beri rejim ve Rus uçakları tarafından kimyasal silahlar da dahil yoğun bir bombardıman gerçekleştirildi. Saldırılar sonucu bölgedeki muhaliflerin kontrol alanı üç parçaya bölündü ve muhasaraya alındı.

Harasta'nın tahliye edilmesi, diğer iki bölgede yer alan muhaliflerin üzerindeki baskıyı artırdı. Doğu Guta'daki ikinci büyük muhalif grup olan Feylaku'r Rahman'ın, Zamalka'ya yönelik yoğun fosfor saldırılarının ardından ateşkes talep ettiği aktarıldı.

Ahraru'ş Şam sözcüsü Münzir Faris, Harasta'daki savaşçılarının silahları ile birlikte kuzey Suriye'ye geçeceklerini söyledi. AFP muhabiri, rejim ve Rus askerlerinin kasaba yakınındaki bir meydanda beklediğini bildirmişti.

Saldırılar devam ediyor

Doğu Guta'ya yönelik acımasız bombardıman dün de devam etti. Fosfor bombalarının da kullanıldığı saldırıda Zamalka mahallesinde 16 sivil feci bir şekilde hayatını kaybetti.

Zamalka'daki saldırı yaralanan çocuklar:

Dün Doğu'da fosfor bombaları ile yanarak can veren siviller:

 

Fosfor saldırısı sonrası Doğu Guta'dan bir görüntü:

 

Duma bölgesinde dün gece kullanılan fosfor bombaları:

 

 

Kaynak: Mepanews 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum