1. HABERLER

  2. HABER

  3. Doğrusu Biz Hiç Şaşırmıyoruz!
Doğrusu Biz Hiç Şaşırmıyoruz!

Doğrusu Biz Hiç Şaşırmıyoruz!

Demirtaş’ın sözleri milliyetçiliğin insanları sadece körleştirmekle kalmayıp, had safhada vicdansızlaştırdığının belgesi gibi!

28 Eylül 2014 Pazar 20:00A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bir süredir Washington’da. IŞİD’e karşı ABD öncülüğünde başlatılan savaşın Kobani cephesinin de açılması için gayret sarfediyor. Doğrusu yıllardır anti-emperyalizm ve Amerikan karşıtlığı plağı çalmış bu zevatı şimdilerde ABD’ye asker yazılmak için takla atarken görmek kaderin cilvesi olsa gerek! Buraya kadar sürpriz yok, her şey doğal akışında gelişiyor. Milliyetçiliğe ne yakışmamış ki, Kürt milliyetçilerinin üzerinde Amerikancılık sırıtsın! Yakıştırırlar bir güzel!

Dikkat çeken şey Demirtaş’ın gazetecilerle konuşurken sarfettiği sözler. Önce ne söylediğini görelim:

“…Cumhurbaşkanı, Suriye'de uçuşa yasak bölgenin en acil konu olduğunu belirtiyor. Doğrusu biz şaşırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki en acil tehdit IŞİD tehdididir. IŞİD'in de uçağı yok, helikopteri yok. Niye uçuşa yasak bölge, Türkiye açısından bu kadar acil bir konudur? Onu anlamış değiliz. Kimin uçağını, kimin helikopterini engellemeye çalışacak? Eğer Türkiye kendini koruyacak bir güvenli bölgeden söz ediyorsa, tampon bölgeden kastettiği, bunun tek yolu Rojava'yı güvenli bölge haline getirmektir"

Bu sözleri rahatlıkla sarfedebilen bir kişi sizce bu coğrafyada yaşıyor olabilir mi? Sanki uzaydan gelmiş gibi!

Türkiye’nin uçuşa yasak bölge talep etmesinin gerekçesini beyefendi anlayamıyormuş! Tehdit IŞİD olduğuna göre ve IŞİD’in de helikopteri, uçağı olmadığına göre bu ne demekmiş? Kimin uçağı, helikopteri engellenmeye çalışılacakmış?

Yahu bu nasıl bir mantık böyle, bu ne vicdansızlık!

Suriye’de her Allah’ın günü Esed’in uçaklarla, helikopterlerden attığı füzelerle, varil bombalarıyla katlettiği yüzlerce Suriyeli’yi demek ki korunmaya değer mahluk olarak görmüyorsun!

Tam 3 yılı aşkın bir süredir dünyanın gündeminde olan Esed rejiminin havadan yürüttüğü katliamlar, yıkımlar, vahşet Kürt milliyetçileri için bir şey ifade etmiyor demek ki? 

Suriye’de tehdit IŞİD’den kaynaklanıyor dediğine göre Esed rejimi sizin için hiçbir olumsuzluk içermiyor!

Tek kelimeyle yuh! Vicdansızlık bu kadar olur! 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum