1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Doğan Medyadan Yeni Bir Taarruz
Doğan Medyadan Yeni Bir Taarruz

Doğan Medyadan Yeni Bir Taarruz

Manşetleri ile siyaseti dizayn etmeyi seven Doğan Grubu eski alışkanlıklarına döndü. Abdullah Gül’ün başdanışmanı Ahmet Sever’in, Erdoğan’ı hedef alan kitabını basan Doğan Grubu’nun, ‘tanıtım’ için olağanüstü çabası dikkat çekiyor.

16 Haziran 2015 Salı 05:59A+A-

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün  başdanışmanı Ahmet Sever’in Doğan Kitap tarafından yayınlanan “Abdullah Gül ile 12 Yıl Yaşadım Gördüm Yazdım” adlı kitabı, Hürriyet’in büyük ilgisini çekti. Gül ile çalışmadan önce Doğan Medyası’nın CNN Türk’ünde haber müdürlüğü yapan Sever’in kitabı daha piyasaya çıkmadan Hürriyet tarafından röportajlarla tanıtıldı. Kitaptan seçilen bölümlerle üç gün yayın yapan Hürriyet’in çabası, Aydın Doğan’ın 1994’ten beri yaptığı gibi çıkarlarını ön plana alan koalisyon hükümeti kurdurmanın ürünü olarak tarihe geçti.

Rol biçmeye çalışıyorlar

Aydın Doğan 1979’da Milliyet Gazetesi’ni aldığından beri tüm koalisyon hükümetlerinin  kurulmasında gazetecilik yapmak yerine kurucu ya da 28 Şubat’ta Refah - Yol, daha sonra da DSP-MHP-ANAP hükümetlerinde olduğu gibi yıkıcı irade oldu. Doğan’ın sahip olduğu Hürriyet, CNN Türk ve Kanal D televizyonlarının yanı sıra Posta Gazetesi ile birlikte oluşturduğu onlarca radyo kanalı, dergi ve televizyonlu medya gücü, Türkiye’yi kimin yöneteceğine halktan çok hak sahipliği iddiasını sürdürdü. 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde yüzde 10 seçim barajını aşması kuşkulu olan HDP’yi Paralel Yapı’nın da medyasıyla birlikte açık biçimde destekleyen Doğan Medyası, şimdi de istediğ koalisyonu kudurmanın peşinde. Bunun için de kendisine AK Parti’yi hedef seçen Doğan Medyası, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 yıl Başdanışmanlığı görevini yapan, eski Doğan Medya gazetecisi Ahmet Sever’in kitabını kendi holding bünyesindeki Doğan Kitap tarafından yayınladı. Bununla kalmayan Doğan Medyası, kitabı ilk günden itibaren Hürriyet’te geniş röportajlar ve kitaptan cımbızlanan bölümlerle manşetlerine taşıdı. Hürriyet, Ahmet Sever’in kitabı üzerinden AK Parti’ye Abdullah Gül’ün siyasete dönme şartları ve isteği üzerinden mesaj vererek, istediği koalisyona razı gelinmemesi durumunda AK Parti’ye gelecek biçme rolünü üstlendiğini ilan etti. 

Hürriyet bunu hep yapıyor

10 Ağustos 2014’te yüzde 52 oy ile halkın seçtiği ilk Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti’nin adayı olarak seçilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hem küs hem de gizli bir çatışma halindeymiş  havası yaratmayı amaçlayan haberler, Hürriyet klasiği olarak basın tarihinde yer aldı.

28 Şubat’ta da Doğan izi vardı

Daha önce de 2001 ekonomik krizi döneminde ABD’den getirilen Kemal Derviş’i Türkiye’nin kurtarıcısı olarak lanse edip, sonra da DSP’yi İsmail Cem ile yeni parti kurması için bölmesinde en büyük rolü oynayan Hürriyet olmuştu. Hürriyet’in sahibi Aydın Doğan, Kemal Derviş’in Doğan Holding’in beraber ihalelere girdiği İş Bankası’nda ciddi pay sahibi olan CHP’yi tercih etmesinde de haberleriyle etkin roldeydi. Refah Yol hükümetindeki manşetleri sebebiyle şimdi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturmasından dolayı zor günler geçiren Aydın Doğan’ın Hürriyet’i, Gül’ün anılarını kaleme aldığı iddiasındaki eski Doğan Medya çalışanı Ahmet Sever’in kitabını hem yayınlayıp hem de ondan cımbızladığı manşetlerle Türkiye’ye kendi istediği koalisyonu dayatmaya çabalıyor.

STAR

HABERE YORUM KAT

3 Yorum