1. HABERLER

  2. KİTAP

  3. Diyarbekir İçinden: Selahaddin/ Şark'ın Kartalı
Diyarbekir İçinden: Selahaddin/ Şark'ın Kartalı

Diyarbekir İçinden: Selahaddin/ Şark'ın Kartalı

Ahmet Maruf Demir kardeşimiz, Haksöz-Haber için kaleme aldığı yazısında Ali Emre’nin kısa süre önce yayımlanan “Selahaddin / Şarkın Kartalı” isimli romanına dair duygu ve düşüncelerini paylaşmış.

25 Kasım 2018 Pazar 13:55A+A-

Diyarbekir İçinden: Selahaddin/ Şark'ın Kartalı

AHMET MARUF DEMİR / HAKSÖZ-HABER

Kitap odur ki okunduğu zaman insanı kendine getirsin. Yüreğini kıpraştırsın. Gözünü yorsun. Ama gönlüne de aydınlık koysun. O bitimsiz muştuyu hatırlatsın. Düştüğün an ellerinden tutsun. Oturduğun an kaldırsın. Kaltığın an yürütsün. Yürüdüğün an koştursun. Koştuğun an yormasın. Yıldırmasın, bıktırmasın, küstürmesin, darıltmasın, korkutmasın.

Mahzun ve namersus binayı yeniden onarsın. Coşkun ırmakları birbirine kavuştursun. Deli tayların eyerlerinde dağları, bozkırları dolaştırsın. Ebabilleri beklemeye değil; ebabil olmaya çağırsın.

Yaptığın her ne iyilik varsa onları başa kakmandan utandırsın. Yüzünü kızartsın. Utandırsın. Af diletsin. Tevbe ettirsin. Secdelerini uzatsın. Ağlatsın. Yakartsın. Yalvartsın. Fakat umudu da sürekli daim kılsın. Yorgunluk halinde sekinetin inmesine vesile olsun. Bütün kitapların sadece bir kitabı, "O" kitabı okumak, anlamak, yaşamak, yaşatmak için olduğunu öğretsin.

Bu tür kitaplardan biri olmaya aday da Ali Emre'nin "Selahaddin/Şarkın Kartalı" kitabı... Yayın dünyasına hızlı bir giriş yapan Ketebe Yayınlarının 93. Kitabı olarak raflardaki yerini aldı. Dumanı hala üzerinde tütüyor. Fırından yeni çıktı.

(…)

Yazının Devamı >>>